Sparen voor geluk
Sparen voor geluk
Nog geen luistervoorbeeld

Sparen voor geluk

Sparen voor geluk van Hika Harada is een Japanse bestseller over drie generaties vrouwen en hun zoektoch naar geluk en een zinvol leven. Een ontroerende en inspirerende roman over omgaan met geld

Auteur

Hika Harada

Spreker

Melissa Drost

€ 14,99

Beschrijving

Hika Harada schreef met Sparen voor geluk een speelse en ontroerende roman uit Japan, vol wijsheid en inzichten over geld en geluk.

Wanneer een van Miho Mikuria’s collega’s door ziekte thuis komt te zitten en Miho’s vriendje blijkt te verwachten dat ze na hun bruiloft stopt met werken, wordt ze gedwongen na te denken over wat ze écht wil in het leven. Zij is niet de enige in haar familie die haar levenskeuzes onder de loep neemt. Grootmoeder Kotoko is weduwe en hoewel ze wat spaargeld heeft, overweegt ze weer te gaan werken – de kosten voor levensonderhoud nemen toe. Maho, Miho’s zus, is getrouwd en heeft een dochter. Ze gelooft heilig in zuinigheid. Dan ziet ze de prachtige verlovingsring van een vriendin: kan ze zich niet af en toe toch een uitspatting veroorloven? Miho en Maho’s moeder Tomoko komt na haar chemotherapie thuis en haar man verwacht nog steeds dat ze het huishouden op zich neemt. Wanneer ze hoort dat een vriendin van haar na dertig jaar gaat scheiden vraagt ze zich af of ze gelukkiger zou kunnen zijn.

Sparen voor geluk van Hika Harada gaat over vrouwen, over hun plek in de samenleving en binnen het gezin. Het stemt tot nadenken over wat er echt toe doet in een wereld vol onzekerheden.

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

31 mei 2023

ISBN

9789026363429

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Hika Harada (1970) werd geboren in de prefectuur Kanagawa, ten zuiden van Tokio. Ze heeft meerdere romans op haar naam staan, maar Sparen voor geluk, die maandenlang bovenaan de Japanse bestsellerlijsten stond, betekende haar grote doorbraak.

Meer spreker Melissa Drost Bekijk alles

Spanning in de lucht

Spanning in de lucht

Emma Carroll

€ 12,99

Slaap wel

Jade Wu

€ 14,99
Eetgestoord

Eetgestoord

Charlotte Simons

€ 12,99

Ik red me wel

Leanne Pots

€ 12,99