Scherven
Scherven

Scherven

Bret Easton Ellis, van Minder dan niks en American Psycho, is terug met Scherven; een meesterlijke nieuwe roman waarin feit en fictie samensmelten in het LA van '81 waar 'n seriemoordenaar rondwaart

Auteur

Bret Easton Ellis

Spreker

Roeland Fernhout

Vertaler

Robbert-Jan Henkes

Speelduur

25 uur 52 min

€ 17,99

Beschrijving

Scherven van Bret Easton Ellis is een sensationele roman over een groep rijke middelbareschoolvrienden in LA, waar een seriemoordenaar toeslaat, begin jaren tachtig.

Los Angeles, 1981.Bij Bret, een zeventienjarige scholier op de exclusieve privéschool het Buckley, komt een nieuwe leerling in de klas: Robert Mallory. Hij is slim, knap en charismatisch, maar heeft een geheimzinnig verleden, dat hij verborgen houdt voor zijn medeleerlingen. Bret raakt geobsedeerd door hem, en bovendien door een seriemoordenaar die de stad terroriseert. De Treiler, zoals hij genoemd wordt, lijkt steeds dichter in de buurt van de vriendengroep en vooral van Bret te komen, met groteske dreigementen en gruwelijke geweldsdelicten.

De toevalligheden zijn onmiskenbaar, of zijn ze het construct van een tiener met veel fantasie? Hebben zijn vrienden wel in de gaten in welk Gevaar ze verkeren? Gekweld door wellust en ongezonde obsessies vervalt Bret in paranoia en raakt hij steeds meer geïsoleerd. De scheidslijn tussen de Treiler en Robert Mallory vervaagt steeds meer en het dreigt tot een botsing te komen.

Scherven van Bret Easton Ellis is spannend, geslepen en onbetrouwbaar: dit is Easton Ellis op zijn best! Van de auteur van American Psycho.

“De nieuwe roman van Bret Easton Ellis zit vernuftig genoeg in elkaar om zijn fans te verrassen en misschien zelfs nieuwe lezers te verleiden. Tot de uit bloed, slagersmessen en schokeffectonthullingen opgetrokken finale zit je op het puntje van je stoel.”’ – Het Parool

‘Virtuoze semi autobiografische roman van Bret Easton Ellis, over verwende adolescenten, is weldadig nostalgisch.’ – Jeroen Vullings, Elsevier Weekblad

'Scherven is opgezet binnen een vernuftig krachtenspel van feit en fictie.' Nederlands Dagblad

‘Een echte pageturner, zogezegd, een boek dat zich lastig laat wegleggen.’ Volkskrant

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

15 februari 2023

ISBN

9789026363849

Taal

Nederlands

Speelduur

25 uur 52 min

Bestandsgrootte

2131 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Bret Easton Ellis is de auteur van zes romans, waaronder de internationale bestsellers American Psycho en Minder dan niks, en de essaybundel Wit. Zijn werk wordt in meer dan dertig talen vertaald. Hij woont in Los Angeles.

Meer spreker Roeland Fernhout Bekijk alles

Het Koninklijk Huis

Het Koninklijk Huis

Herman Koch

€ 13,99
De fiscalist

De fiscalist

Ariëlla Kornmehl

€ 13,99
Nachtdier

Nachtdier

Joost van Bellen

€ 14,99
Leco, Worden wie je bent

Leco, Worden wie je bent

Leco van Zadelhoff

€ 12,99