De barones
De barones

De barones

Openhartige verhalen over de Britse adel van de hofdame

De barones van Anne Glenconner, is de juicy opvolger van De hofdame. Een openhartige memoire met nog meer onthullingen over de Britse adel en elite. Voor liefhebbers van The Crown en Reserve.

Auteur

Anne Glenconner

Spreker

Marijke Beversluis

Vertalers

Iris Bol, Marcel Rouwé

Speelduur

7 uur 33 min

€ 13,99

Beschrijving

Na het succes van haar eerste boek is lady Anne Glenconner, hofdame van prinses Margaret, terug met nieuwe, onthullende verhalen over het Engelse koningshuis. Alles lijkt fantastisch, maar schijn bedriegt…

In De barones geeft Glenconner met schokkende, grappige en wijze anekdotes een inkijkje in haar leven en vertelt ze over de lessen die ze heeft geleerd. Hoe ze gastvrouw werd van de prachtigste feesten, hoe ze als hofdame diplomatie en etiquette onder de knie kreeg en hoe ze ook nog moeder kon zijn. Want ze leerde hoe belangrijk familie en vrienden waren, in goede én in slechte dagen. Want zware tijden waren er: zo uit Glenconner zich voor het eerst over de mishandeling en het geweld binnen haar onstuimige huwelijk.

De barones is een eerlijk verhaal over het buitengewone bestaan van lady Anne. Zij is een inspirerend voorbeeld voor ons allemaal.

‘Lezers op zoek naar verrassende details over het leven van de aristocratie worden niet teleurgesteld.’ – The Sunday Times

‘Schitterend en leest als een trein… Glenconners generatie kent uitzonderlijke, nooit vertelde details…’ – iNews

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

9 augustus 2023

ISBN

9789026364303

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 33 min

Bestandsgrootte

415 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Anne Glenconner werd geboren als Lady Anne Coke, de oudste dochter van de vijfde graaf van Leicester, en groeide op landgoed Holkham in Norfolk op. Ze trouwde met Lord Glenconner in 1956. Ze kregen vijf kinderen, van wie de twee oudsten op jonge leeftijd overleden. Haar man kocht het eiland Mustique in de Caraïben en veranderde dit in een paradijs voor de rich and famous. In 1971 werd ze prinses Margarets hofdame. Lady Glenconner woont nu op het landgoed waar ze vroeger opgroeide.

Meer auteur Anne Glenconner Bekijk alles

De hofdame

De hofdame

Anne Glenconner

€ 14,99

Meer spreker Marijke Beversluis Bekijk alles

Het goedgeleefde leven

Gladys McGarey

€ 16,99
De spionne
4.0

De spionne

Tess Gerritsen

€ 12,99
De dochter van Auschwitz

De dochter van Auschwitz

Tova Friedman, Malcolm Brabant

€ 14,99
€ 12,99