Keti Koti
Aanbieding
Keti Koti

Keti Koti

Waarom we de afschaffing van de slavernij moeten herdenken en vieren

2023 is het jaar dat het 150 jaar geleden is dat de slavernij in Nederland is afgeschaft. In het boek Keti Koti vertelt Janice Deul alles wat je over Keti Koti wilt weten.

Auteur

Janice Deul

Spreker

Joanne Telesford

Speelduur

4 uur 10 min

€ 14,99 € 7,49 50% korting

Beschrijving

'Janice Deul schreef een toegankelijk en lichtvoetig boek [...] De lichtheid [zit] niet alleen in de open benadering van de lezer, maar ook in de opmaak: in felle kleuren, met uitbundige foto’s van onder andere de traditionele, kleurrijke Afro-Surinaamse kleding die tijdens Ketikoti wordt gedragen. - de Volkskrant

'Lees het, want je steekt er ontzettend veel van op.' – Femke van der Laan, bij Nooit meer slapen

Janice Deul vertelt in Keti Koti: Waarom we de afschaffing van de slavernij moeten herdenken en vieren de geschiedenis en de oude en hedendaagse tradities van Keti Koti. Bovendien betoogt ze hoe Keti Koti er anno nu uit zou moeten zien, zodat we in Nederland gezamenlijk voorwaarts kunnen. Keti Koti is een geïllustreerde gids voor iedereen.Te gebuiken als inleiding, naslagwerk, gids en slijpsteen, met als doel het collectief vergroten van de kennis over Keti Koti, algehele bewustwording en historisch besef rondom thema's als ongelijkheid en vrijheid.

Op 1 juli vieren steeds meer Nederlanders Keti Koti. Op deze dag wordt stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij in Suriname en op de voormalige Nederlandse Antillen.

In 2023 is dat honderdvijftig jaar geleden en de laatste jaren gaan er steeds meer stemmen op om van Keti Koti een officiële vrije dag te maken. Ook opinieschrijver Janice Deul maakt zich daar sterk voor. Ons slavernijverleden is een ingewikkeld en gevoelig onderwerp. Dat hebben de reacties op de excuses van Rutte nog maar eens blootgelegd. Precies daarom is het van fundamenteel belang dat we allemaal stilstaan bij deze periode uit de geschiedenis.

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

26 juni 2023

ISBN

9789026365515

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 10 min

Bestandsgrootte

230 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Janice Deul is (lifestyle)journalist en coauteur van Little black hair book, een ode aan kroes- en krulhaar. In opiniestukken, columns en lezingen en met haar inspiratieplatform Diversity Rules maakt ze zich sterk voor een inclusief en veilig cultuur- en mediaklimaat.

Meer spreker Joanne Telesford Bekijk alles

De droom van Amalia

De droom van Amalia

Arend van Dam

€ 13,99
Een liefde in de lente

Een liefde in de lente

Katie Fforde

€ 14,99
De val van Thomas G.

De val van Thomas G.

Nelleke Noordervliet

€ 14,99
Als Beale Street kon praten
€ 12,99