Knieval
Knieval

Knieval

Notities bij het opkrabbelen

Zeer geestige en eerlijke autobiografische roman over 1 seconde van onoplettendheid, over vallen en weer opstaan, zelfstandigheid voor jou en je partners sake, het huwelijk en oefenen in nederigheid.

Auteur

Henk Spaan

Spreker

Henk Spaan

Speelduur

4 uur 22 min

€ 14,99

Beschrijving

Begin februari 2021. Henk wil nog even een jas pakken en in de auto leggen, zodat hij samen met zijn vrouw Harriët de volgende dag vanuit zijn huis in Frankrijk naar Nederland kan rijden. Maar dan verstapt hij zich op een trapje met maar drie treden. Hij komt akelig terecht op zijn linkerknie en als hij wil opstaan, valt hij keihard op de rechterknie. Lang verhaal kort: twee gescheurde kniepezen. Henk Spaan is midden in coronatijd opeens aan een ziekenhuisbed in de woonkamer gekluisterd. Van zijn fysiotherapeut moet hij dagelijks door de pijngrens heen. Veel nare klussen rusten op de schouders van Harriët. Het herstel kan haar niet snel genoeg gaan en dat geldt ook voor Henk, die dagelijks een flinke dosis schaamte moet overwinnen.

Stoïcijns probeert hij door te werken aan zijn roman, aan zijn column, de Hard gras-podcast; hij leest en haalt herinneringen op, allemaal vanuit zijn bed. Zijn Franse buren leven tot op zekere hoogte met hem mee.

In de autobiografische roman Knieval laat Henk Spaan zich van zijn kwetsbaarst, maar ook geestigste kant zien. Knieval van Henk Spaan is een humoristisch en persoonlijk verslag van een van Nederlands bekendste columnisten.

'Als lezer blijf je achter met een warm gevoel van mededogen voor het menselijk onvermogen.'- Medisch Contact

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

13 maart 2024

ISBN

9789026367908

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 22 min

Bestandsgrootte

240 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Henk Spaan is schrijver, televisiemaker en redacteur van Hard gras. Hij publiceerde verhalenbundels, dichtbundels en romans. Zijn recentste roman is Stappen tellen.

Meer auteur Henk Spaan Bekijk alles

Stappen tellen

Stappen tellen

Henk Spaan

€ 13,99
Nouri, de belofte

Nouri, de belofte

Henk Spaan

€ 12,99

Meer spreker Henk Spaan Bekijk alles

Nouri, de belofte

Nouri, de belofte

Henk Spaan

€ 12,99