Tot het glinstert
Tot het glinstert
Nog geen fragment

Tot het glinstert

Geconfronteerd met het verleden moet Anna de harde waarheid onder ogen zien - maar wat is die waarheid precies?

Auteur

Kathy Mathys

Spreker

Esther Floor

€ 13,99

Beschrijving

Tot het glinstert is een gelaagde roman over vriendschap, verdwenen ouders en de manier waarop we herinneringen in woorden vangen. Anna Kuyken geeft een zomer lang schrijfworkshops aan de Britse westkust. De plotse aanwezigheid van Billie, dochter van Anna’s beroemdste pupil Bruce Branaman, dwingt haar terug te blikken op een periode die ze liever vergeten was. Billie wil weten wat haar vader dreef en waarom hij zo jong en onder zulke vreemde omstandigheden is overleden.

Tweeëntwintig jaar eerder gaf Anna masterclasses aan vier studenten, onder wie Bruce. Er ontwikkelde zich een intense vriendschap tussen de vijf. Toch viel de groep na die schrijfzomer uit elkaar. Bruce werd een wereldster, kon de roem niet aan en trok zich terug, als een kluizenaar. Wanneer hij aan Anna vraagt om een boek over hem te schrijven, raakt ze betrokken bij zijn dramatische laatste dagen.

Door Billie is Anna genoodzaakt haar verhaal scherp te stellen. De druk wordt verder opgevoerd als een opdringerige journalist er alles aan doet om Anna te laten vertellen wat er destijds gebeurd is.

‘Ze neemt alle ruimte voor mooie (natuur)beschrijvingen en fijnzinnige details. Ze werd in 2017 als talentvolle debutant geselecteerd door het Nederlands Letterenfonds. Terecht.’ – Nederlands Dagblad

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

2 oktober 2024

ISBN

9789026368424

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Kathy Mathys is schrijver, schrijfdocent en medewerker van De Standaard der Letteren. Ze publiceerde eerder het non-fictieboek Smaak. Een bitterzoete verkenning en de roman Verdwaaltijd. Ze was jurylid van de Gouden Uil en de AKO Literatuurprijs.

Meer spreker Esther Floor Bekijk alles

Kairos

Jenny Erpenbeck

€ 14,99
Een vrouw

Een vrouw

Annie Ernaux

€ 12,99
Haar nieuwe vriend

Haar nieuwe vriend

Michelle Frances

€ 14,99
De plek

De plek

Annie Ernaux

€ 12,99