Zijn geur na de regen
Zijn geur na de regen
Nog geen fragment

Zijn geur na de regen

Een ode aan vriendschap tussen een man en zijn hond - een universeel verhaal over liefde, het leven en de dood. 'Er is geen pagina dat niet overdondert, zo goed is dit geschreven,'- Le Parisien

€ 13,99

Beschrijving

Het begint met een kleine advertentie in een lokale krant: TWAALF BERNERSENNENPUPPY’S ZOEKEN EEN THUIS. Niet veel later heeft de verteller, Cédric – gymleraar en alpinist – een nieuwe metgezel: Ubac. Dit is hun verhaal. Cédric en Ubac ontwikkelen een woordeloze band – de hond is als een therapeut voor hem –, ze genieten van hun dagelijkse wandelingen in de Alpen, kunnen moeilijk zonder elkaar en verdedigen elkaar fel. Maar hun verhaal gaat ook over de dood. Na dertien jaar samen overlijdt Ubac. Het gemis is hevig. Cédric denkt nog steeds het getik van Ubacs poten op de vloer te horen en hij mist zelfs zijn geur na de regen, die voorgoed is verdwenen.

Met Zijn geur na de regen schreef Cédric Sapin-Defour een onvergetelijk verhaal over liefde, leven en de dood, en over het intense geluk dat een huisdier een mens kan brengen.

'Overstijgt alle definities van wat tot de mensenwereld of tot het dierenrijk behoort: vriendschap, liefde, ouderschap, broederschap. Alles wordt fluïde in dit magistraal geschre-ven boek.’ – Le Monde

‘Een liefdevol boek dat een betere omgang met de wereld toont.’ – L’OBS

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

11 september 2024

ISBN

9789026368431

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Cédric Sapin-Defour is gymleraar en alpinist. Hij woont een deel van het jaar in de Alpen, daarnaast reist hij rond. Eerder schreef hij over het alpinisme en de connectie tussen mens en natuur. Het succes van Zijn geur na de regen verspreidde zich als een olievlek over Frankrijk. Inmiddels zijn er daar meer dan 300.000 exemplaren verkocht.

Meer spreker Wilbert Gieske Bekijk alles

Hoogspanning

Hoogspanning

Geir Jordet

€ 14,99
De reus uit de Rif

De reus uit de Rif

Mohammed Benzakour

€ 10,99
Vrienden voor het leven

Vrienden voor het leven

Danielle Steel

€ 14,99

De garage

John Banville

€ 14,99