Luistervoorbeeld

Hart voor vrouwen

De cardioloog over het vrouwenhart
Auteur Angela Maas
Voorlezer Margareth van Slijpe
Speelduur 4u 31m 10s
€ 12,99

Beschrijving

Hart- en vaatziekten zijn al vele jaren wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Nog elke dag wordt de vrouwelijke hartpatiënt langs de mannelijke meetlat gelegd, wat tot verwarring, onduidelijke diagnoses en vaak verkeerde behandeling leidt. Vrouwen verschillen tot in elke cel van het lichaam van de man en dat heeft ook gevolgen voor gezondheid en ziekte.
Binnen de geneeskunde is de cardiologie het meest aansprekende voorbeeld van een vakgebied waarin man-vrouwverschillen ertoe doen. Zo is de manier waarop hart en bloedvaten verouderen bij vrouwen wezenlijk anders dan bij mannen.
Maas vertelt onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen, een falende hartspier en versleten hartkleppen, hartschade bij borstkanker en hartritmestoornissen.
Hart voor vrouwen vormt het resultaat van tientallen jaren onderzoek, het is een urgent en belangwekkend boek van een pionier in de zorg voor het vrouwenhart.

Details

ImprintDe Arbeiderspers
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 29 april 2019
ISBN 9789029540315
Taal Nederlands
Speelduur 4u 31m 10s
Bestandsgrootte 372 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Angela Maas
Angela Maas

Angela Maas (1956) is sinds 1988 cardioloog en een pionier in de zorg voor het vrouwenhart. Sinds 2012 werkt zij als hoogleraar cardiologie voor vrouwen in het Radboudumc te Nijmegen. Maas is een voorvechtster voor het vrouwvriendelijker maken van de cardiologie.

Toon aanbod