Luistervoorbeeld

De kleine blonde dood

Auteur Boudewijn Büch
Voorlezer Johannes Sneekes
Speelduur 6u 16m
€ 12,99

Beschrijving

De kleine blonde dood, de ontroerende pseudo-autobiografische roman over een schrijver in relatie met enerzijds zijn vader en anderzijds zijn (jong gestorven) zoon, is het beroemdste boek van Boudewijn Büch.

Sinds 1985, toen de eerste druk verscheen, zijn er honderdduizenden exemplaren van deze kleine roman verkocht. Een klassieker in de Nederlandse literatuur.

Details

ImprintDe Arbeiderspers
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 7 oktober 2019
ISBN 9789029541381
Taal Nederlands
Speelduur 6u 16m
Bestandsgrootte 344 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Boudewijn Büch

Boudewijn Maria Ignatius Büch werd op 14 december 1948 geboren te Den Haag en groeide op in Wassenaar als de zoon van een joods-Duitse vader. Het ongelukkige huwelijk van zijn ouders, zijn verblijf in een jeugdpsychiatrische inrichting en de verdwijning van zijn vader uit zijn leven waren de trauma’s die zijn schrijverschap voedden. In de jaren zeventig debuteerde hij als dichter. Na zijn prozadebuut in 1981 met de 19de-eeuwse pseudo-biografie De Blauwe Salon, ontwikkelde hij zich vooral als romancier. In 1985 brak hij door bij een groot publiek met de roman De kleine blonde dood. In totaal publiceerde Boudewijn Büch sinds 1976 meer dan dertig boeken. Daarnaast schreef hij talloze artikelen en columns, maakte televisieprogramma’s en stond regelmatig in het theater. Tot slot verwierf hij een geduchte reputatie als verzamelaar van boeken en allerlei curiosa en was hij ongetwijfeld grootste Mick Jagger-fan van Nederland. Boudewijn Büch overleed op 23 november 2002.

Toon aanbod