De medische omerta
De medische omerta

De medische omerta

Over horen, zien en zwijgen in het zorgstelsel

Jim Reekers schrijft kritisch over de zwijgcultuur binnen de zorg, en geeft aan wat er beter kan, op zeker een tiental terreinen.

Auteur

Jim Reekers

Spreker

Roel Fooij

Speelduur

7 uur 56 min

€ 13,99

Beschrijving

Geneeskunde is vaak niet meer dan een door de medische industrie gecontroleerde promotie van geneesmiddelen en behandelingen. Artsen en de medische industrie maken handig gebruik van de commerciële mogelijkheden van ons zorgsysteem; ethiek, transparantie en zorgzaamheid staan daarbij niet altijd voorop. Soms wordt een patiënt bijvoorbeeld een betere behandeling onthouden, alleen vanwege het inkomen van de arts.

De marktwerking in de zorg heeft een extreme toename van kosten veroorzaakt. Iedereen weet dat het anders moet, maar iedereen beschermt de eigen positie, waardoor zorg steeds minder beschikbaar zal zijn. Jim Reekers schrijft kritisch over de zwijgcultuur binnen de zorg, en geeft aan wat er beter kan, op zeker een tiental terreinen. 'Want,' zo schrijft hij, 'ik blijf een optimist'.

Jim Reekers is emeritus-hoogleraar in de interventieradiologie en was 37 jaar werkzaam in het AMC in Amsterdam. Hij heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en bekleedde diverse bestuursfuncties

'Een moedig, openhartig en scherp slijpend boek.' - Roger van Boxtel

'Jim Reekers kent als geen ander de medische wereld. En er is niemand beter in staat die wereld onder de microscoop te leggen, van de jacht op declarabele verrichtingen tot uit winstbejag gedreven kwakzalverij, en nog veel meer. Als het niet zo triest was, dan was het bijna lachwekkend.' - Marcel Levi

Details

Imprint

De Arbeiderspers

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

13 november 2023

ISBN

9789029552615

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 56 min

Bestandsgrootte

654 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Roel Fooij Bekijk alles

Nomade

Nomade

Humeyra Cetinel

€ 12,99
1974

1974

Auke Kok

€ 9,99

Wie zwijgt stemt toe

Mattias Edvardsson

€ 14,99
Handboek hofnar

Handboek hofnar

Juri Hoedemakers

€ 13,99