Een kamer vol lichtjes
Een kamer vol lichtjes

Een kamer vol lichtjes

Tientallen kinderen weet ze de Hollandsche Schouwburg uit te smokkelen. Maar op de vlucht voor de nazi's verliest ze haar eigen zoontje uit het oog.

Auteur

Melanie Dobson

Spreker

Karin Douma

Speelduur

12 uur 25 min

€ 14,99

Beschrijving

‘Een kamer vol lichtjes’ van Melanie Dobson is een meeslepende oorlogsroman over een vrouw die tientallen kinderen uit de Hollandsche Schouwburg wist te smokkelen, maar daarbij haar eigen zoontje uit het oog verloor.

Amsterdam, 1942. Anneliese ‘Eliese’ Linden werkt bij de Hollandsche Schouwburg en probeert zoveel mogelijk Joodse kinderen uit de handen van de nazi’s te houden. Maar uitgerekend haar eigen zoontje belandt in Westerbork. Wanneer Eliese zelf ook moet vluchten is het voor haar onmogelijk te achterhalen wat er is gebeurd met hem en de andere kinderen die ze niet kon redden. Het uitblijven van antwoorden achtervolgt haar de rest van haar leven. Tot 75 jaar later een onbekende vrouw bij haar op de stoep staat.

Ava Drake vermoedt dat haar overgrootvader William Kingston niet de oorlogsheld is die hij beweert te zijn. Haar werk bij de Kingston Foundation brengt haar bij de koffieplantage van Landon West in Oeganda. Ava en Landon ontdekken een verband tussen hun families, en zo ontmoet Ava Landons overgrootmoeder. Als Ava haar verhaal heeft gehoord, plaatst dit haar lijnrecht tegenover een aantal machtige familieleden die bereid zijn ver te gaan om de waarheid geheim te houden.

Details

Imprint

KokBoekencentrum Fictie

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

4 februari 2020

ISBN

9789029728546

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 25 min

Bestandsgrootte

1023 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Melanie Dobson blinkt uit in spannende romans waarin heden en verleden elkaar afwisselen. Voor Een kamer vol lichtjes deed ze research in Nederland. Andere romans van haar zijn Tot ik je vind en Het geheim van Chateau d'Epines.

Meer auteur Melanie Dobson Bekijk alles

Rozen in de nacht

Rozen in de nacht

Melanie Dobson

€ 14,99
Dochter van het Derde Rijk
€ 14,99

Meer spreker Karin Douma Bekijk alles

De vrouwen van het Grand Hôtel

Ruth Kvarnström-Jones

€ 14,99

De plantage

Lynn Austin

€ 16,99
Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar
€ 14,99
Zomer aan de Rivièra

Zomer aan de Rivièra

J.P. O'Connell

€ 14,99