Luistervoorbeeld

Papieren paradijs

Het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die in 1845 emigreerde naar exotisch Suriname
Auteur Marlies Medema
Spreker Jantine van den Bosch
Speelduur 15u 3m 14s
€ 14,99

Beschrijving

'Papieren paradijs' van Marlies Medema vertelt het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die niet naar Suriname wil emigreren. Maar toch drijven de ambities van haar man, dominee Arend van den Brandhof, haar in 1845 de oceaan over. Hij gelooft dat het leven in Suriname beter is dan in Nederland, dat op dat moment zo goed als failliet is. In Suriname wil hij een plantage stichten, waar boeren op een eerlijke manier producten kunnen verbouwen voor de rest van de bevolking. Anna houdt van hun leven in Nederland en wil niet weg. Maar na jaren van voorbereiding en echtelijke ruzies is de emigratie uiteindelijk toch een feit.

Wanneer Anna en Arend met hun gezin en een paar honderd boeren in Suriname aankomen, wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een onherbergzame jungle. Hoe moet Anna hier een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf?

In dit indrukwekkende debuut vertelt Marlies Medema het indringende verhaal van een sterke vrouw die onder de meest moeilijke omstandigheden moet overleven en toch haar eigen waarden behoudt.

'Een prachtige, zintuiglijke roman over een onbekend stukje geschiedenis.' - Corien Oranje

Details

ImprintKokBoekencentrum
UitgeverVBK Media
Publicatiedatum 3 maart 2021
ISBN 9789029730693
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 15u 3m 14s
Bestandsgrootte 827 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.