De laatste libelle
De laatste libelle

De laatste libelle

Een zintuiglijke en door echte historische gebeurtenissen geïnspireerde roman over de genezende kracht van het geschreven woord

Auteur

Kim Michele Richardson

Spreker

Jamie Grant

Vertaler

Tobya Jong

Speelduur

11 uur 13 min

€ 14,99

Beschrijving

‘De laatste libelle’ van Kim Michele Richardson is een ontroerende historische roman voor fans van Kate Quinn en Delia Owens.

Het is 1936. De 19-jarige Cussy Carter leeft eenzaam in de bossen als de laatst overgebleven vrouw van een geslacht van blauwe mensen uit Kentucky. Om uit haar isolatie te ontsnappen, besluit ze boekkoerier te worden in dienst van de overheid. Op haar trouwe muilezel rijdt ze langs een gevaarlijke route om boeken te bezorgen bij verarmde heuvelbewoners. Onderweg maakt ze nieuwe vrienden, maar krijgt ze ook te maken met vijandigheid van andere bergbewoners, die haar vanwege haar huidskleur en liefdadigheid wantrouwen…

Kim Michele Richardson werd bij het schrijven van deze veelkleurige roman geïnspireerd door de blauwe Fugate-familie en de dappere paardkoeriers die tijdens de Grote Depressie de meest afgelegen inwoners van boeken voorzagen. De roman is inmiddels al in meer dan twaalf talen vertaald.

Details

Imprint

KokBoekencentrum Fictie

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

6 mei 2024

ISBN

9789029736497

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 13 min

Bestandsgrootte

925 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Kim Michele Richardson is 'New York Times'-bestsellerauteur en heeft al vijf historische romans op haar naam staan. Ze wordt geprezen om haar gedegen historische onderzoek en levendige beschrijvingen. Met 'De laatste libelle' won ze meerdere prijzen in de Verenigde Staten.

Meer spreker Jamie Grant Bekijk alles

In jouw schaduw

In jouw schaduw

Corine Hartman

€ 14,99

Veilig in de liefde

Julie Menanno

€ 15,99
Mystery Guest

Mystery Guest

Maren Stoffels

€ 11,99
Payback

Payback

Margje Woodrow

€ 13,99