Luistervoorbeeld

Blauwe maandagen

Auteur Arnon Grunberg
Voorlezer Bart Oomen
Speelduur 8u 38m 46s
€ 12,99

Beschrijving

Blauwe maandagen is de onthutsende debuutroman van Arnon Grunberg. Een zoektocht naar de liefde: ouderliefde versus betaalde liefde. Bekroond met de Anton Wachterprijs en het Gouden Ezelsoor.

Het is een sterk autobiografische roman, waarin onder andere de oorlogservaringen van zijn ouders aan bod komen. Het boek werd een internationaal succes. Het werd vertaald naar het Engels, Duits, Deens, Italiaans, Frans, Spaans, Tsjechisch, Zweeds en Japans.

Details

ImprintNijgh & Van Ditmar
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 19 juli 2018
ISBN 9789038805856
Taal Nederlands
Speelduur 8u 38m 46s
Bestandsgrootte 475 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Een groteske komedie, een zeldzaamheid in de Nederlandse literatuur.’ (NRC Handelsblad)

‘Een van die zeldzame, verrassende boeken waarvan je bijna tranen in je ogen van het lachen krijgt.’ (Il Manifesto)

‘Een schitterende debuutroman.’ (Süddeutsche Zeitung)

‘Arnon Grunbergs debuutroman is een goudmijn.’ (New York Times Book Review)

‘Een openhartig, zelfironisch en waanzinnig humoristisch boek. Zó grappig, dat de lach een grimas wordt.’ (Det Fri Aktuelt)

‘Een illusieloos relaas over seksuele avonturen, door een verteller die de tienerjaren nauwelijks achter zich heeft gelaten, blijkt bij iedere bladzij verder uit te steken boven de puberaal-erotische standaardkost… brutaal en per saldo een winner.’ (Jeffrey Eugenides)

Over de auteur
Photo Arnon Grunberg
Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (1971) is een gevierde en vaak bekroonde romanschrijver, woonachtig te New York.

In 1994 verscheen zijn debuut Blauwe maandagen, gevolgd door onder andere Figuranten (1997), Fantoompijn (2000) en De asielzoeker (2003). Voor Tirza (2006) ontving hij zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuurprijs. In 2007 en 2009 verschenen respectievelijk het brievenboek Omdat ik u begeer en een bundeling van zijn reportages, Kamermeisjes & soldaten. In 2010 en 2012 verschenen de romans Huid en Haar en De man zonder ziekte, die beide zeer goed werden ontvangen.

Grunberg schrijft columns, essays, recensies, korte verhalen en reportages voor veel kranten, weekbladen en literaire tijdschriften zoals NRC Handelsblad, Vrij Nederland, Humo en de VPRO-Gids. Daarnaast heeft hij bijdragen geleverd aan diverse Europese en Amerikaanse kranten en tijdschriften, zoals Die Welt, Die Zeit, Libération en The New York Times.

Grunberg houdt een weblog bij op www.arnongrunberg.com, schrijft wekelijks als De mensendokter een bijdrage voor Vrij Nederland en heeft een dagelijkse column in de Volkskrant, Voetnoot, die in 2012 in boekvorm werd gebundeld. Zijn werk is vertaald in negenentwintig talen.

Toon aanbod