Door hun ogen
Door hun ogen

Door hun ogen

Familieverhalen uit de Holocaust

Ontroerende gesprekken tussen overlevenden van de Holocaust en hun (achter)kleinkinderen

Auteur

Femmetje de Wind

Speelduur

7 uur 12 min

€ 12,99

Beschrijving

De meeste overlevenden van de Holocaust praatten na de oorlog niet over hun traumatische ervaringen. Ze moesten door. De pijn van het verleden was te groot. Pas op hogere leeftijd - toen hun kleinkinderen vragen begonnen te stellen - vertelden sommigen van hen beetje bij beetje hun verhaal.

Sinds enkele jaren interviewen kinderen van de Joodse basischool Rosj Pina hun (over)grootouders over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de naweeën ervan. Uit de meer dan tweehonderd levensverhalen die de kinderen zelf opschreven stelde schrijver Femmetje de Wind deze bundel samen. Daarnaast vroeg zij een aantal bekende auteurs met de kinderen mee te gaan om het vaak ontroerende gesprek tussen de verschillende generaties te beschrijven.

Door hun ogen geeft een dwarsdoorsnede van datgene wat zich in Joodse families heeft afgespeeld gedurende de oorlogsjaren. In dit boek delen overlevenden van de Holocaust hun persoonlijke ervaringen over onderduik, verraad, verzet, vluchten, leven in de kampen en de kille ontvangst in Nederland na afloop van de oorlog. Toch is het ook een boek over klein geluk in donkere tijden, overlevingsdrang en hoop.

Met bijdragen van o.a. Jessica Durlacher, Frits Barend, Alex Boogers en Robert Vuijsje en een samenvattend essay van Arnon Grunberg.

Details

Imprint

Hollands Diep

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

22 september 2023

ISBN

9789048871117

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 12 min

Bestandsgrootte

593 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Femmetje de Wind is schrijver, journalist, columnist en uitgever. Ze richtte het tijdschrift Jackie op, waarvan ze zes jaar lang hoofdredacteur was. Eerder schreef ze Rivka - haar debuutroman waar ze veel lof mee oogstte en dat deels gebaseerd is op het oorlogsverleden van haar vader - en Het beloofde leven en was ze een van de vier schrijvers van de bestseller Vier wandelaars en een Siciliaan.

Meer auteur Femmetje de Wind Bekijk alles

Een familie en een Griekse god

Een familie en een Griekse god

Elle van Rijn, Ronald Giphart

€ 12,99
Vier wandelaars en een Siciliaan

Vier wandelaars en een Siciliaan

Elle van Rijn, Marion Pauw

€ 12,99
Rivka

Rivka

Femmetje de Wind

€ 12,99
Het beloofde leven

Het beloofde leven

Femmetje de Wind

€ 12,99