Wees onzichtbaar
Wees onzichtbaar

Wees onzichtbaar

Boeiend en meeslepend.' – NRC, 'Leest als een trein.' – Het Parool, 'Met soepele pen geschreven.' – Trouw, 'Aanstekelijk en levendig.' – De Standaard, 'Prestatie van formaat.' – De Volkskrant. Genomineerd, bekkroond en winnaar van vele prijzen oa de Libris Literatuur Prijs , Boekhandelsprijs en De inktaap.

Auteur

Murat Isik

Spreker

Job Cohen

Speelduur

18 uur 8 min

€ 15,99

Beschrijving

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt die tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de daaropvolgende jaren definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.

Genomineerd voor de NS Publieksprijs 2019
Winnaar Libris Literatuur Prijs 2018
Winnaar Boekhandelsprijs 2018
Het beste boek van 2017 volgens NRC Handelsblad en bol.com

Bekroond met De Inktaap 2019 Genomineerd voor de bng Bank Literatuurprijs 2017

Over Wees onzichtbaar:

'Boeiend en meeslepend.' – NRC

'Leest als een trein.' – Het Parool

'Met soepele pen geschreven.' – Trouw

'Aanstekelijk en levendig.' – De Standaard

'Prestatie van formaat.' – De Volkskrant

'Een monument van een boek.' – Jeroen Pauw

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

27 maart 2024

ISBN

9789026366208

Taal

Nederlands

Speelduur

18 uur 8 min

Bestandsgrootte

1507 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Murat Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks.

In 2017 verscheen zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar. Hij won hiermee de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018. Tevens werd de roman het Boek van het jaar 2017 bij NRC Handelsblad en bol.com. Bovendien won het de Boekhandelsprijs 2018 en De Inktaap 2019. Tevens werd Wees onzichtbaar genomineerd voor BNG Bank Literatuurprijs, Halewijnprijs en de NS Publieksprijs 2019. In februari 2020 ging de theaterbewerking van Wees onzichtbaar in première.

In 2019 was hij de auteur van het Boekenweekessay Mijn moeders strijd.

Meer auteur Murat Isik Bekijk alles

In de mist van Golden Gate Park
€ 22,99
Mijn moeders strijd

Mijn moeders strijd

Murat Isik

€ 12,99
Verloren grond

Verloren grond

Murat Isik

€ 14,99

Meer spreker Job Cohen Bekijk alles

De kampschilders

De kampschilders

Jan Brokken

€ 13,99
Door hun ogen

Door hun ogen

Frits Barend, Jessica Durlacher

€ 12,99
Johan de Witt - Een verwende prins
€ 3,99
Hugo de Groot - De ontsnapping van Hugo de Groot
€ 3,99