In de mist van Golden Gate Park
In de mist van Golden Gate Park

In de mist van Golden Gate Park

De nieuwe roman en opvolger van de veelbekroonde bestseller Wees onzichtbaar. Over het zoeken naar vrijheid, het vinden van een grote liefde en de onoverkomelijkheid van familiebanden.

Auteur

Murat Isik

Spreker

Lykele Muus

Speelduur

24 uur 13 min

€ 22,99

Beschrijving

Zomer 2001. Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe, vrije wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter te laten. In plaats van de verlegen toehoorder die hij in Amsterdam was, wil hij in Amerika iemand anders worden: een zelfbewuste en daadkrachtige man.

Metin studeert rechten maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Op zoek naar een uitweg stort hij zich in San Francisco vol op het keuzevak Creative Writing. Tijdens die colleges ontmoet hij de mysterieuze Joan Springfield, voor wie hij als een blok valt.

Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan en langzaam ontluikt de schrijver in hem. Dan storten onvermoede gebeurtenissen hem echter in een overrompelend avontuur, terwijl ontwikkelingen in San Francisco en aan het thuisfront zijn verblijf in een heel ander licht stellen. Metin komt voor onmogelijke dilemma’s te staan.

‘Murat Isik slaat een interessante nieuwe weg in’- de Volkskrant

‘Het slotdeel van In de mist van Golden Gate Park is spannend, droevig en aangrijpend. En ja, dat is uiteindelijk toch wat je wil van een roman.’ – Trouw

‘Een boek dat je tegemoet treedt met leeshonger, vastbesloten om net zoals de hoofdpersoon alles te zien, te proeven en zonder voorbehoud volledig te absorberen’ - Femke van der Laan

‘Een schitterend boek’ – Jeroen Pauw

'De roman is met veel zorgvuldigheid geschreven; de zinnen vallen prachtig in de plooi' - Wim Daniëls in Max Margazine

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

10 april 2024

ISBN

9789026367670

Taal

Nederlands

Speelduur

24 uur 13 min

Bestandsgrootte

1331 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Murat Isik (1977) won met Wees onzichtbaar (2017) onder meer de Libris Literatuur Prijs 2018, de Boekhandelsprijs 2018 en de Inktaap 2019. Ook werd de roman door nrctot Boek van het Jaar 2017 uitgeroepen. Er werden al meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Isik debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die bekroond werd met de Bronzen Uil-publieksprijs. Zijn werk werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2019 was hij de auteur van het Boekenweekessay: Mijn moeders strijd.

Meer auteur Murat Isik Bekijk alles

Wees onzichtbaar

Wees onzichtbaar

Murat Isik

€ 15,99
Mijn moeders strijd

Mijn moeders strijd

Murat Isik

€ 12,99
Verloren grond

Verloren grond

Murat Isik

€ 14,99

Meer spreker Lykele Muus Bekijk alles

€ 14,99
Dit is jouw tijd

Dit is jouw tijd

Bertram Koeleman

€ 13,99
Een onmogelijk avontuur
€ 15,00
De spin en de sleutel
5.0
€ 10,99