Mijn moeders strijd
Mijn moeders strijd

Mijn moeders strijd

Mijn moeders strijd van Murat Isik: Een nieuwe, uitgebreide editie van het veelgeprezen Boekenweekessay. Met niet eerder gepubliceerde hoofdstukken en foto’s van Aynur en Murat.

Auteur

Murat Isik

Sprekers

Meral Polat, Murat Isik

Speelduur

3 uur 55 min

€ 12,99

Beschrijving

In Mijn moeders strijd beschrijft Murat Isik de onvermoede emancipatiestrijd van zijn moeder Aynur, die geboren wordt in een conservatief dorp in Oost-Turkije en opgroeit in de kuststad Izmir. Ze verzet zich tegen haar achtergestelde positie als vrouw en probeert de regie over haar leven in eigen hand te nemen.

Hoe moeilijk dat is, blijkt wanneer haar broer haar eerst zonder overleg tewerkstelt als huishoudelijke hulp en haar daarna tegen haar wil probeert uit te huwelijken. Aynur komt in opstand en trouwt een man met wie ze wél een toekomst voor zich ziet, maar het wordt een moeizaam huwelijk.

Begin jaren tachtig komt ze met haar gezin terecht in de Amsterdamse Bijlmer, waar ze sociaal geïsoleerd raakt. Tegen de verwachtingen in besluit Aynur zich te emanciperen, waardoor ze zich van de vrouwen in haar omgeving onderscheidt. Waarom deed ze dat en welke obstakels moest ze daarbij overwinnen?

Murat Isik is, naast de auteur van Mijn moeders strijd, tevens de auteur van het bekroonde Wees onzichtbaar, waarmee hij o.a. de Libris Literatuur Prijs 2018 en de Boekhandelsprijs 2018 won.

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

26 juni 2020

ISBN

9789026353895

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 55 min

Bestandsgrootte

323 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Murat Isik (1977) won met Wees onzichtbaar (2017) onder meer de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018, de Boekhandelsprijs 2018 en de Inktaap 2019. Ook werd de roman tot NRC Boek van het Jaar 2017 uitgeroepen. Er zijn tot op heden ruim 185.000 exemplaren van verkocht. In februari 2020 ging de theaterbewerking van Wees onzichtbaar in première. Isik debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die bekroond werd met de Bronzen Uil publieksprijs. Zijn werk werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2019 was hij de auteur van het Boekenweekessay.

Meer auteur Murat Isik Bekijk alles

Wees onzichtbaar

Wees onzichtbaar

Murat Isik

€ 15,99
In de mist van Golden Gate Park
€ 22,99
Verloren grond

Verloren grond

Murat Isik

€ 14,99

Meer spreker Meral Polat Bekijk alles

De veertig regels van liefde
€ 14,99