Luistervoorbeeld

De asielzoeker

Auteur Arnon Grunberg
Spreker Bart Oomen
Speelduur 12u 53m 53s
€ 13,99

Beschrijving

Een beetje humaan uitbuiten, daar doe je de mensen een groot plezier mee. Christian Beck, vertaler van gebruiksaanwijzingen, ontdekt alternatieve vormen van geluk en liefde. Ooit ontmaskerde hij zelfbedrog en illusies terwijl zijn vrouw in de woestijn dieren bestudeerde. Nu leeft hij voor haar. Samen met de nieuwe man van zijn vrouw vlucht hij de werkelijkheid in, omdat de zachte verdoving van de kick, het langzaam vergeten dat je bestaat, een kerker blijkt te zijn.

De asielzoeker is een roman over een man die aan de wetten van de handel probeert te ontkomen. Een tijdlang heeft hij van alles gekocht, nu geeft hij zichzelf weg.

Details

ImprintNijgh & Van Ditmar
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 6 augustus 2019
ISBN 9789038807140
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 53m 53s
Bestandsgrootte 709 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Met De asielzoeker heeft Arnon Grunberg opnieuw een dodelijk boek geschreven, dat speelt met de maatschappelijke noties van dit moment en dat je doet huiveren.' - De Standaard

'Grunberg weet diepe sympathie op te wekken voor een uiterst ongebruikelijk en eigenlijk afschuwelijk mens. […] Daarom alleen al is De asielzoeker onmisbaar.' - Het Parool


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (1971) is een gevierde en vaak bekroonde romanschrijver, woonachtig te New York.

In 1994 verscheen zijn debuut Blauwe maandagen, gevolgd door onder andere Figuranten (1997), Fantoompijn (2000) en De asielzoeker (2003). Voor Tirza (2006) ontving hij zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuurprijs. In 2007 en 2009 verschenen respectievelijk het brievenboek Omdat ik u begeer en een bundeling van zijn reportages, Kamermeisjes & soldaten. In 2010 en 2012 verschenen de romans Huid en Haar en De man zonder ziekte, die beide zeer goed werden ontvangen.

Grunberg schrijft columns, essays, recensies, korte verhalen en reportages voor veel kranten, weekbladen en literaire tijdschriften zoals NRC Handelsblad, Vrij Nederland, Humo en de VPRO-Gids. Daarnaast heeft hij bijdragen geleverd aan diverse Europese en Amerikaanse kranten en tijdschriften, zoals Die Welt, Die Zeit, Libération en The New York Times.

Grunberg houdt een weblog bij op www.arnongrunberg.com, schrijft wekelijks als De mensendokter een bijdrage voor Vrij Nederland en heeft een dagelijkse column in de Volkskrant, Voetnoot, die in 2012 in boekvorm werd gebundeld. Zijn werk is vertaald in negenentwintig talen.

Toon aanbod