De koningin van Paramaribo
De koningin van Paramaribo

De koningin van Paramaribo

De debuutroman van Clark Accord: de waargebeurde geschiedenis van Maxi Linder, Suriname’s beroemdste prostituee.

Auteur

Clark Accord

Spreker

Lucretia van der Vloot

Speelduur

8 uur 36 min

€ 13,99

Beschrijving

Maxi Linder was een van de beroemdste prostituees van haar tijd. Ze was schaamteloos, welbespraakt, extravagant en onzelfzuchtig. Zeelieden en soldaten noemden haar liefkozend de 'Zwarte Koningin van de West'. Accord beschrijft in deze veelzijdige en kleurrijke roman niet alleen op overtuigende wijze een veelbewogen vrouwenleven, hij weeft ook diverse historische gebeurtenissen door het verhaal, die van blijvende invloed zijn geweest op de geschiedenis van Suriname.

Details

Imprint

Nijgh & Van Ditmar

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

15 november 2019

ISBN

9789038808178

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 36 min

Bestandsgrootte

473 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Clark Accord (1961-2011) werd geboren in Paramaribo, Suriname. Op zijn zeventiende vertrok hij naar Nederland, waar hij achtereenvolgens opgeleid werd tot verpleegkundige en visagist. In 1999 verscheen Accords debuutroman De koningin van Paramaribo, dat al dertig drukken beleeft en is uitgegeven in Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika en Finland. In januari 2005 verscheen zijn tweede roman, Tussen Apoera en Oreala. In februari 2007 kwam Bingo! uit.

Naast boeken schreef Accord columns en artikelen voor tijdschriften en kranten, waaronder Man, Elle, Marie-Claire, Jackie, Linda., Elsevier, DIF, Strand en Het Parool. Hij was een veelgevraagde gast op literaire podia, en trad op tijdens het Crossing Border Festival, Literaire Salon (Uitmarkt Amsterdam), Winternachten, Festival Mundial, het Lezersfeest en Breathing Bijlmermeer. Voor zijn werk werd hij in 2011 onderscheiden met het Ereteken van Verdienste van de stad Amsterdam en met de Ere-Orde van de Gele Ster van Suriname.

Meer spreker Lucretia van der Vloot Bekijk alles

De schaduwkoning

De schaduwkoning

Maaza Mengiste

€ 14,99
De vervlogen helft

De vervlogen helft

Brit Bennett

€ 12,99
My love story

My love story

Tina Turner

€ 13,99
Het werkstuk

Het werkstuk

Simon van der Geest

€ 10,99