Luistervoorbeeld

De koningin van Paramaribo

Auteur Clark Accord
Spreker Lucretia van der Vloot
Speelduur 8u 36m 59s
€ 13,99

Beschrijving

Maxi Linder was een van de beroemdste prostituees van haar tijd. Ze was schaamteloos, welbespraakt, extravagant en onzelfzuchtig. Zeelieden en soldaten noemden haar liefkozend de 'Zwarte Koningin van de West'. Accord beschrijft in deze veelzijdige en kleurrijke roman niet alleen op overtuigende wijze een veelbewogen vrouwenleven, hij weeft ook diverse historische gebeurtenissen door het verhaal, die van blijvende invloed zijn geweest op de geschiedenis van Suriname.

Details

ImprintNijgh & Van Ditmar
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 15 november 2019
ISBN 9789038808178
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 36m 59s
Bestandsgrootte 473 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een meeslepende roman, schitterende anekdoten, gloedvolle beschrijvingen, sprankelend en grappig.' - De Groene Amsterdammer


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Clark Accord

Clark Accord (1961-2011) werd geboren in Paramaribo, Suriname. Op zijn zeventiende vertrok hij naar Nederland, waar hij achtereenvolgens opgeleid werd tot verpleegkundige en visagist. In 1999 verscheen Accords debuutroman De koningin van Paramaribo, dat al dertig drukken beleeft en is uitgegeven in Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika en Finland. In januari 2005 verscheen zijn tweede roman, Tussen Apoera en Oreala. In februari 2007 kwam Bingo! uit.

Naast boeken schreef Accord columns en artikelen voor tijdschriften en kranten, waaronder Man, Elle, Marie-Claire, Jackie, Linda., Elsevier, DIF, Strand en Het Parool. Hij was een veelgevraagde gast op literaire podia, en trad op tijdens het Crossing Border Festival, Literaire Salon (Uitmarkt Amsterdam), Winternachten, Festival Mundial, het Lezersfeest en Breathing Bijlmermeer. Voor zijn werk werd hij in 2011 onderscheiden met het Ereteken van Verdienste van de stad Amsterdam en met de Ere-Orde van de Gele Ster van Suriname.

Toon aanbod