Het huwelijksportret
Het huwelijksportret

Het huwelijksportret

De betoverende jonge hertogin Lucrezia de Medici probeert haar weg te vinden aan een verdeeld hof terwijl ze poseert voor een portret. Gesitueerd in Italië ten tijde van de Renaissance.

Auteur

Maggie O'Farrell

Spreker

Willemijn de Vries

Vertalers

Lidwien Biekmann, Tjadine Stheeman

Speelduur

13 uur 51 min

€ 15,99

Beschrijving

Florence, de jaren 1550. Lucrezia, derde dochter van de Groothertog, leidt een prettig bestaan in de coulissen van het palazzo. Ze is vrij om zich te vergapen aan de aanwezige schatten en de machinaties van de macht te observeren, maar bovenal: zich te wijden aan haar artistieke ambities. Dan sterft haar oudere zuster, aan de vooravond van haar huwelijk met de heerser van Ferrara. Plots komt Lucrezia in het middelpunt te staan: de Hertog aarzelt niet om dan maar om haar hand te vragen, en Lucrezia's vader accepteert het verzoek even rap.
Lucrezia, nauwelijks kind af, moet nu haar weg vinden aan een verdeeld hof, waar de gebruiken ondoorzichtig zijn en haar komst geen onverdeelde vreugde brengt. Het meest raadselachtig is haar nieuwe echtgenoot zelf, Alfonso. Is hij de speelse aristocraat die hij leek voor hun huwelijk, een estheet die zich het liefst onder kunstenaars begeeft, of de genadeloze machthebber voor wie zelfs zijn imposante zussen lijken te beven?
Terwijl Lucrezia, gehuld in knellende gewaden, eindeloos poseert voor een portret dat de komende eeuwen moet trotseren, wordt één ding glashelder. In de ogen van het hof heeft ze maar één taak: het produceren van een erfgenaam die de Ferrara-dynastie kan schragen. En tot ze die missie heeft volbracht, is haar toekomst onzeker, hoe nobel haar afkomst ook is.

Details

Imprint

Nijgh & Van Ditmar

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

4 november 2022

ISBN

9789038812755

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 51 min

Bestandsgrootte

1142 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Meer auteur Maggie O'Farrell Bekijk alles

Hamnet

Hamnet

Maggie O'Farrell

€ 15,99

Meer spreker Willemijn de Vries Bekijk alles

Het einde van een tijdperk
€ 14,99
Als de tijd daar is

Als de tijd daar is

Jeffrey Archer

€ 14,99
Een gewaarschuwd mens

Een gewaarschuwd mens

Jeffrey Archer

€ 14,99
Een lucht vol Franse dromen

Een lucht vol Franse dromen

Michelle Visser

€ 14,99