Luistervoorbeeld

Rachels verzet

Auteur Julie Thomas
Voorlezer Susan Hoffman
Speelduur 9u 37m 22s
€ 14,99

Beschrijving

In de roman Rachels verzet van Julie Thomas staat een jonge vrouw vlak voor de Tweede Wereldoorlog haar baby af.

Dr. Jakob (Kobi) Voight is kunstenaar en doceert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Melbourne. Hij besluit een sabbatical te nemen van drie maanden en naar Duitsland te reizen. Vlak voor zijn vertrek krijgt hij van zijn moeder een dagboek dat zij heeft gevonden tussen de spullen van zijn overleden oma. Het is geschreven in het Hebreeuws en bevat prachtige pentekeningen. Als Kobi in Berlijn is, neemt hij het dagboek mee naar een synagoge en vraagt daar aan een geleerde die veel weet over de Shoah om het te vertalen. Terwijl hij ronddwaalt in de stad leest hij het boek en ontdekt dat het een liefdesbrief is van een moeder aan haar buitenechtelijke kind dat werd geboren in 1942.

Tijdens het lezen realiseert hij zich dat hij deel uitmaakt van een ingewikkeld web dat zich uitstrekt van de tijd van de holocaust tot nu en dat nieuw licht werpt op al zijn overtuigingen.

Rachels verzet onthult meer van de schrijnende geschiedenis van de familie Horowitz. Het is een los te lezen vervolg op De jongen, de viool en de meester.

Details

ImprintKokBoekencentrum
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 24 februari 2019
ISBN 9789043530354
Taal Nederlands
Speelduur 9u 37m 22s
Bestandsgrootte 535 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Julie Thomas
Julie Thomas

Julie Thomas debuteerde met De jongen, de viool en de meester. Ze gaf het in eerste instantie in eigen beheer uit en kreeg een heleboel vijfsterrenrecensies. Haar debuut werd opgevolgd door de romans Rachels verzet en Levi's strijd. De rode draad in deze drie romans wordt gevormd door de lotgevallen van de Joodse familie Horowitz. Julie Thomas woont in Cambridge, Nieuw Zeeland, en werkt als tekstschrijver en producer voor film en tv.

Toon aanbod