Op de spoedeisende hulp
Op de spoedeisende hulp

Op de spoedeisende hulp

Mijn dynamische leven als SEH-arts

Heleen Lameijer werkt als spoedeisendehulparts en in dit boek vertelt ze over wat ze op de SEH meemaakt, de mensen die ze ontmoet en wat het met haar doet.

Auteur

Heleen Lameijer

Spreker

Lieke Pijnappels

Speelduur

3 uur 44 min

€ 15,99

Beschrijving

Spoedeisendehulparts Heleen Lameijer (@makesciencework op Instagram) ontmoet voortdurend mensen op misschien wel de slechtste dag van hun leven. In dit boek neemt ze de lezer mee achter de klapdeuren van de spoedeisende hulp. Ze deelt wat ze meemaakt en laat de impact zien van de korte en bijzondere ontmoetingen die ze heeft met allerlei patiënten.

Het ene moment werkt ze onder hoogspanning in teams speciaal voor ongevallen of reanimaties. Het andere moment behandelt ze een breuk bij een kind. Ze helpt patiënten, maar wordt soms ook zelf door patiënten en hun verhalen geholpen. Ze neemt beslissingen die levens kunnen redden, maar ziet ook mensen sterven.

Met haar verhalen biedt Heleen een unieke inkijk in haar leven als dokter, maar ook haar leven zonder witte jas. Belangrijk, omdat compassie en menselijkheid onmisbaar zijn in de professionele zorg, maar vooral ook in de zorg die we allemaal voor elkaar dragen.

Details

Imprint

Kosmos Uitgevers

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

20 december 2022

ISBN

9789043925174

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 44 min

Bestandsgrootte

205 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Heleen Lameijer (1987) is spoedeisendehulparts in het Medisch Centrum Leeuwarden en wetenschapper. Daarnaast is zij bekend van haar Instagramaccount @makesciencework en haar gelijknamige bedrijf en website (makesciencework.nl). Ze maakt medisch wetenschappelijke kennis begrijpelijk en toegankelijk door een aanbod van blogs, vlogs en een unieke, volledig online te volgen reanimatiecursus (reanimatiecursus.com).

Meer spreker Lieke Pijnappels Bekijk alles

De citroen op de taart

De citroen op de taart

Mirjam Mieserius

€ 4,99
Tropical Escapes

Tropical Escapes

Lieke Pijnappels

€ 12,99
Fulltime avonturier

Fulltime avonturier

Tamar Valkenier

€ 15,00
Pijngrens

Pijngrens

Loes den Hollander

€ 13,99