Luistervoorbeeld

Ik wist het

Auteur Chantal van Gastel
Spreker Marlies Somers
Speelduur 13u 22m 34s
€ 9,99

Beschrijving

Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het drukke deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht.

Ze ontmoet Feo. De man van wie ze - letterlijk - altijd heeft gedroomd. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Als een magneet trekt Mia bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die "De Haai" genoemd wordt. En naar een bijzonder verhaal is hij altijd op zoek.

Durft Mia haar gevoel te blijven volgen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt?

Chantal van Gastel is de bestsellerauteur van Zwaar verliefd!, Zwaar beproefd!, Zwaar verguld!, Geknipt
voor jou
, Zoek het maar uit, de verhalenbundel 21 Zomers en Ik wist het. Ze heeft een grote schare fans, wat haar heel wat nominaties en prijzen heeft opgeleverd. Van haar boeken zijn meer dan 250.000 exemplaren verkocht.

'Een heerlijk boek! Beeldend, meeslepend en bijna onmogelijkom neer te leggen.' Quinty Trustfull

Details

ImprintThe House of Books
UitgeverOveramstel Uitgevers
Publicatiedatum 27 augustus 2018
ISBN 9789044355581
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 13u 22m 34s
Bestandsgrootte 735 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Chantal van Gastel

Chantal van Gastel (1980) is geboren in Breda en schrijft al bijna haar hele leven. Toch koos ze na het behalen van haar vwo-diploma in 1998 voor een studie rechten aan de Universiteit van Tilburg, want ze kende niemand die zijn brood verdiende met schrijven. Ze behaalde haar propedeuse, maar het schrijven bleef haar passie en al snel bleek dat haar ambitie niet lag in het nastreven van een juridische carrière. Na het tweede studiejaar brak ze haar studie af.

Ze ging werken in een boekhandel om zo alvast het gevoel te hebben ‘in het vak’ te zitten. Door middel van zelfstudie ontwikkelde ze haar schrijfstijl. Ze volgde een cursus creatief schrijven en verdiepte zich in alles wat bij het schrijven en het uitgeven van een boek kwam kijken. Het wierp vruchten af: ze won een schrijfwedstrijd van het weekblad Yes en publiceerde daarna enkele korte verhalen in dit tijdschrift. Het moedigde haar aan om een begin te maken met het schrijven van een roman. Ze gaf het werk in de boekhandel op en ging aan het werk bij een notaris- en later bij een accountantskantoor om stabielere werktijden en meer tijd voor het schrijven te creëren. In 2005 voltooide ze haar eerste roman. Toch duurde het nog twee jaar voordat ze de moed opvatte een uitgever aan te schrijven.

Een droomscenario volgde, want Chantal wekte de interesse van twee van de drie uitgevers die zij benaderde. In 2008 verscheen haar debuutroman Zwaar verliefd! bij The House of Books. Een jaar later werd deze succesvolle chicklit van Nederlandse bodem opgevolgd door Zwaar beproefd! Daarna verschenen de losstaande boeken Geknipt voor jou (2010) en Zoek het maar uit (2011). In 2013 maakte ze haar Zwaar!-serie compleet met het derde deel: Zwaar verguld! Door de jaren heen schreef Chantal ook verschillende korte verhalen die zijn gebundeld in 21 Zomers en andere verhalen. Eind 2014 verscheen haar nieuwste losstaande roman Ik wist het. In 2015 begint ze met het schrijven van haar achtste boek.

In korte tijd wist Chantal zich een grote schare fans te vergaren, die reikhalzend uitkijkt naar haar volgende boeken. Dit leverde haar heel wat eervolle vermeldingen op: In 2009 werd ze door de bezoekers van Chicklit.nl verkozen tot beste Nederlandse chicklitauteur.
Geknipt voor jou werd in de jaarlijkse verkiezing van chicklit.nl verkozen tot ‘boek van het jaar 2010? en Zoek het maar uit werd uitgeroepen tot ‘boek van het jaar 2011?.
In 2012 werd Chantal genomineerd voor de VIVA400, de jaarlijkse lijst met 400 inspirerende powervrouwen, en ging zij met de award in de categorie ‘Creative’ naar huis.
En met Zwaar verguld! wist Chantal voor de derde keer de titel ‘boek van het jaar’ in de wacht te slepen voor het jaar 2013.
Chantal leest zelf ook erg graag. Als kind was ze verslingerd aan de boeken van Roald Dahl. Inmiddels behoren o.a. Sophie Kinsella, Emily Giffin, Cecelia Ahern en Ann Brashares tot haar favoriete auteurs.
Zelf omschrijft ze haar boeken als humoristisch, romantisch, echt en oprecht.

Toon aanbod