Luistervoorbeeld

Loyaliteit

Waarheid, leugens en leiderschap - De voormalig FBI-directeur spreekt
Auteur James Comey
Spreker Bas van Werven
Speelduur 9u 10m 1s
€ 12,99

Beschrijving

Als directeur van de FBI had James Comey nooit verwacht midden in de verkiezingsstrijd tussen Donald Trump en Hillary Clinton te belanden, en toch is dat precies wat er gebeurde. Hij speelde een sleutelrol in de onderzoeken naar de e-mails van Hillary Clinton en de connecties van het Trump-campagneteam met Rusland. Het eerste kostte Clinton waarschijnlijk het presidentschap; het laatste kostte Comey zijn baan. In Loyaliteit doet hij met vaardige pen en scherp observatievermogen verslag van die historische gebeurtenissen en van zijn eerdere carrière. Of hij nu vertelt over zijn confrontaties met de New Yorkse maffia of met de politieke top van George W. Bush, steeds onderzoekt hij de vraag: wat is een goed leider, en waar hoort diens loyaliteit te liggen?

Details

ImprintDe Geus
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 25 mei 2018
ISBN 9789044541182
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 10m 1s
Bestandsgrootte 504 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo James Comey

James Comey (1960) is geboren in Yonkers, New York en studeerde aan het College of William & Mary en de University of Chicago Law School. Hij begon zijn juridische carrière als openbaar aanklager in New York onder Rudy Giuliani. Daarna werkte hij enkele jaren voor het Openbaar Ministerie in Virginia. Hij keerde na 11 september 2001 terug naar New York als officier van Justitie. In 2003 werd Comey onderminister van Justitie onder president George W. Bush. Vanaf 2005 werkte hij voor Lockheed Martin en later voor Bridgewater Associates. In 2013 was hij als universitair docent en senior onderzoeker verbonden aan Columbia Law School. Op 4 september 2013 werd hij door president Obama benoemd tot de zevende directeur van de FBI. Op 9 mei 2017 werd hij ontslagen door president Trump.

Loyaliteit is zijn eerste boek. In de VS werden er in de week van verschijnen 600.000 exemplaren van verkocht. James Comey keert in het najaar van 2018 terug naar zijn alma mater, het College of William & Mary, om er les te geven over ethisch leiderschap.

Toon aanbod