De doden houden we bij ons
De doden houden we bij ons

De doden houden we bij ons

Een moord op Harvard en een halve eeuw stilzwijgen

1969 is het jaar van de tegencultuur, maar het prestigieuze Harvard staat nog bol van tradities. Vrouwelijke studenten worden er nauwelijks serieus genomen. En dan wordt een van hen vermoord aangetroffen.

Auteur

Becky Cooper

Spreker

Irma Hartog

Speelduur

19 uur 31 min

€ 14,99

Beschrijving

Een moord op Harvard en een halve eeuw stilzwijgen.

1969 is het jaar van de tegencultuur, maar het prestigieuze Harvard staat nog bol van tradities. Vrouwelijke studenten worden er nauwelijks serieus genomen. En dan wordt een van hen, de vrijgevochten Jane Britton, vermoord aangetroffen - onder mysterieuze omstandigheden.
Veertig jaar later, als Becky Cooper er studeert, doen nog steeds de wilde geruchten de ronde. Janes minnaar, haar hoogleraar antropologie, zou haar na een duister ritueel hebben vermoord. De hoogleraar loopt nog vrij rond en het verhaal laat Becky niet los. Tien jaar lang doet ze onderzoek naar de ware toedracht. Het levert een onvergetelijk portret op, van een elite-instituut waar de machtsverhoudingen al eeuwenlang vastliggen, en van een vrouw die tevergeefs droomde van een leven in een mannenwereld.

'Dit boek wil ik lezen. Want terwijl de schrijfster dacht dat ze een moord onderzocht, speurde ze uiteindelijk naar hoe de wereld in elkaar steekt.' - Joyce Roodnat in NRC Handelsblad

'Een briljante variatie op het genre.' - New York Review of Books

Details

Imprint

De Geus

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

9 augustus 2022

ISBN

9789044547986

Taal

Nederlands

Speelduur

19 uur 31 min

Bestandsgrootte

1608 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Irma Hartog Bekijk alles

Open graf

Kjell Eriksson

€ 11,99
€ 11,99

De man uit de bergen

Kjell Eriksson

€ 11,99
€ 11,99