Luistervoorbeeld

Rood

Een bekoring
Auteur Midas Dekkers
Spreker Midas Dekkers
Speelduur 5u 32m 38s
€ 12,99

Beschrijving

Midas Dekkers is al zo lang hij zich kan herinneren bewonderaar van roodharige vrouwen. Gewone vrouwen stammen af van de apen, roodharigen echter zijn aan katten verwant, zei Mark Twain ooit, en Midas denkt er niet anders over. Enerzijds zijn ze aaibaar door hun prachtige haar, anderzijds kunnen ze net zo fel uithalen. Geen wonder dat ze Midas Dekkers bekoren. En hem niet alleen. Volgens genetici blijft roodharigheid een erfelijke afwijking, zij het de aardigste die er is. Maar waarin schuilt toch de charme van roodharigheid? Als een blondine de heldin is en de zwartharige de boef, wat is dan een roodharige? Heks? Hoer? Madonna? Misschien schuilt juist in die dubbelzinnigheid haar kracht.

Rood is een ode geworden aan die haarkleur die steeds zeldzamer wordt. En waar haal je zo gauw nieuwe roodharigen vandaan, inclusief de sproetjes en de mooie, bleke huid?

Inhoud
Hoofdstuk 1: De bekoring
Hoofdstuk 2: De geur van rood
Hoofdstuk 3: Heerlijke harigheid
Hoofdstuk 4: Melk en bloed
Hoofdstuk 5: Het recept
Hoofdstuk 6: Naar roodland
Hoofdstuk 7: Valse vrouwen
Hoofdstuk 8: De ziel van rood

Details

UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 19 oktober 2018
ISBN 9789045038551
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 32m 38s
Bestandsgrootte 174 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Midas Dekkers

Midas Dekkers (1946) studeerde biologie in Amsterdam. Na zijn studie werkte Midas in het Zoölogisch Museum en hij was redacteur bij uitgeverij Het Spectrum. Sinds 1980 heeft hij een wekelijkse radiocolumn in het VARA programma Vroege Vogels. Hij publiceerde populair-wetenschappelijke bijdragen in o.a. NRC, Volkskrant, het Vara magazine en andere tijdschriften.

Midas Dekkers is bioloog. Maar sinds lange tijd worden de natuurgidsen vervangen door werk waarin Midas eigen, originele persoonlijkheid en stijl doorklinken, al blijft de bioloog nooit ver buiten beeld. Hij heeft dan vijftig boeken op zijn naam staan, waaronder Lief Dier, De Vergankelijkheid en De Larf.

Toon aanbod