Het ontsnapte land
Het ontsnapte land

Het ontsnapte land

Geert Mak speelt in 'Het ontsnapte land' met tijd en herinnering, met onze zoektocht naar oorspronkelijkheid en onze pogingen om met het Nederlandse landschap van vandaag in het reine te komen.

Auteur

Geert Mak

Spreker

Geert Mak

Speelduur

1 uur 48 min

€ 9,99

Beschrijving

Een oude man droomt in zijn laatste maanden over de eerste reis, van Schiedam naar Zaandam en terug, die hij in de zomer van 1912 maakte.

Vijfentachtig jaar later maakt zijn zoon dezelfde toch opnieuw, in een klein bootje, aan de hand van oude foto's, een schippersalmanak en een stafkaart uit 1912. Het huidige Nederland blijkt een land van perfectie en verborgen chaos, een land waar men niet zozeer woont, als wel zich verplaatst. Vanaf het water is goed zichtbaar hoezeer het Nederlandse landschap in al die jaren is veranderd, hoe vol de Randstad is geworden...

Geert Mak speelt in Het ontsnapte land met tijd en herinnering, met onze zoektocht naar oorspronkelijkheid en onze pogingen om met het Nederlandse landschap van vandaag in het reine te komen.

Het boek Het ontsnapte land werd uitgegeven door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) ter gelegenheid van de Boekenweek 1988.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

19 oktober 2018

ISBN

9789045038582

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 48 min

Bestandsgrootte

77 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Geert Mak (1946) werd geboren te Vlaardingen als zoon van een gereformeerd predikant. Hij groeide op in Friesland, studeerde rechten en sociologie en werkte in de Tweede Kamer als assistent van de toenmalige PSP-fractie. Daarna doceerde hij rechten en werkte hij voor NRC Handelsblad en de VPRO. Bij een breed publiek werd hij bekend met Hoe God verdween uit Jorwerd en De eeuw van mijn vader, een geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw, die nauw verweven was met zijn eigen familiegeschiedenis. Mak kreeg tweemaal de NS Publieksprijs: in 2000 voor De eeuw van mijn vader en in 2004 voor In Europa.

Meer auteur Geert Mak Bekijk alles

De brug

De brug

Geert Mak

€ 9,99
Het stadspaleis

Het stadspaleis

Geert Mak

€ 9,99
De engel van Amsterdam
€ 12,99
Verleden van Nederland

Verleden van Nederland

Geert Mak, Gijsbert van Es

€ 16,99

Meer spreker Geert Mak Bekijk alles

Een kleine geschiedenis van Amsterdam
€ 14,99
In de ban van de krekel, in de ban van de mier
€ 2,99
Herinneringen aan mijn moeder
€ 10,35