10 jaar cadeau
10 jaar cadeau

10 jaar cadeau

een neuwe aanpak om langer gezond te leven

Is het écht mogelijk om jezelf – of een ander – tien gezonde levensjaren cadeau te doen, zoals de titel van dit boek belooft? Ja, zeggen verouderingsartsen David van Bodegom en Rudi Westendorp.

Auteurs

David van Bodegom, Rudi Westendorp

Spreker

Louis van Beek

Speelduur

2 uur 28 min

€ 12,99

Beschrijving

Verouderingsartsen David van Bodegom en Rudi Westendorp delen in ‘Tien jaar cadeau’ hun belangrijkste inzichten over ouder worden, gezondheid en vitaliteit. Is het écht mogelijk om jezelf – of een ander – tien gezonde levensjaren cadeau te doen, zoals de titel van dit boek belooft? Ja, zeggen Van Bodegom en Westendorp, en de sleutel daartoe ligt in onze omgeving. In ‘Tien jaar cadeau’ komen diverse omgevingen uit het dagelijks leven aan bod, zoals de keuken, woonkamer, slaapkamer, supermarkt, het werk en de wijk.

Verwacht geen opgeheven vingers; deze aanpak gaat uit van verleiden in plaats van verbieden. Door je te omringen met gezonde verleidingen maak je betere keuzes onderdeel van je dagelijkse routine. Kleine, slimme aanpassingen – grote wijnglazen inwisselen voor kleine, de fietstassen inruilen voor een rugzak – hebben een groot en duurzaam effect!

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

5 december 2019

ISBN

9789045041599

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 28 min

Bestandsgrootte

136 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

David van Bodegom (1978) is verouderingswetenschapper bij het kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing. Hij is opgeleid als arts en raakte er tijdens zijn promotieonderzoek naar veroudering op het platteland in Ghana van overtuigd dat niet de spreekkamer maar de publieke omgeving de sleutel is tot gezonde veroudering. Zijn belevenissen in Ghana verwerkte hij in de roman Nood breekt wet (2012). Verder schreef hij de bestseller Oud worden in de praktijk (2015, samen met Rudi Westendorp) en Ontpillen (2018).Rudi Westendorp (1959) is arts, hoogleraar ouderengeneeskunde aan de Universiteit Leiden en oprichter en directeur van de Leyden Academy on Vitality and Ageing. Dit instituut biedt opleidingen aan, doet onderzoek en initieert ontwikkelingen die de kwaliteit van leven van ouderen verbeteren. Westendorp verschijnt zeer regelmatig in de media om zijn kennis uit te dragen, zo was hij in 2012 een van de geïnterviewden in de tv-serie Kijken in de ziel (Artsen) van Coen Verbraak.

Meer auteur David van Bodegom Bekijk alles

Het geheim van de schildpad

Het geheim van de schildpad

David van Bodegom

€ 12,99

Meer auteur Rudi Westendorp Bekijk alles

Oud worden zonder het te zijn
€ 14,99

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

Weerborstels

Weerborstels

A.F.Th. van der Heijden

€ 9,99
Anders

Anders

Frans de Waal

€ 14,99

Leven toevoegen aan de dagen

Sander de Hosson, Els Quaegebeur

€ 13,99
Een simpel leven

Een simpel leven

Roderick Nieuwenhuis

€ 14,99