Zij zei
Zij zei

Zij zei

#MeToo: het journalistieke onderzoek, de onthullingen en de wereldwijde impact

Het boek van de film met Carey Mulligan en Zoe Kazan. De meeslepende reconstructie van de ontmaskering van Hollywoodproducer Harvey Weinstein, daarmee de aanzet tot #METOO.

Auteurs

Jodi Kantor, Megan Twohey

Spreker

Liselot Thomassen

Vertalers

Nanniede Nijs Bik-Plasman, Annemie de Vries

Speelduur

12 uur 4 min

€ 12,99

Beschrijving

‘Zij zei’ van Jodi Kantor en Megan Twohey vertelt een noodzakelijk en universeel verhaal over de verhouding tussen macht en gender. Op 5 oktober 2017 publiceerden Jodi Kantor en Megan Twohey een artikel in The New York Times dat de wereld zou veranderen. Maandenlang hadden ze geruchten over seksueel wangedrag door Hollywood-producer Harvey Weinstein onderzocht. Ze voerden vertrouwelijke gesprekken met actrices en medewerkers, weerstonden druk van juristen en privédetectives en trokken financiële sporen van afkoopregelingen na. Dat dit een groot verhaal was dat Weinstein ten val zou brengen, voorvoelden ze wel. Maar wat er na de publicatie gebeurde hadden ze niet voorzien: hun onderzoek werd een katalysator achter de wereldwijde #MeToo-beweging. Mannen van alle rangen en standen werden aangesproken op hun misdragingen. Overal weigerden vrouwen nog langer te zwijgen. Ze spraken zich uit, voor zichzelf en voor toekomstige generaties. ‘Zij zei’ is een meeslepende reconstructie van een culturele verschuiving en een monumentale journalistieke prestatie.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

27 januari 2020

ISBN

9789045041742

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 4 min

Bestandsgrootte

995 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jodi Kantor is onderzoeksjournalist bij The New York Times. Ze schreef het veelgeprezen 'Barack en Michelle. Het openbare huwelijk van de Obama’s'. Haar onderzoek naar de misdragingen van Harvey Weinstein, samen met Megan Twohey, werd onderscheiden met onder meer de Pulitzer Prijs 2018. Ze schreven hierover het boek 'Zij zei' Megan Twohey is onderzoeksjournalist bij The New York Times. Het onderzoek dat zij samen met Jodi Kantor deed naar de misdragingen van Harvey Weinstein werd onderscheiden met onder meer de Pulitzer Prijs 2018. Hierover schreven ze het boek Zei zij. #MeToo: het journalistieke onderzoek, de onthullingen en de wereldwijde impact

Meer spreker Liselot Thomassen Bekijk alles

Het geheim van de Oranje Leeuwinnen
€ 9,99
Portret van prinses Beatrix

Portret van prinses Beatrix

Hella S. Haasse

€ 7,99
Emma

Emma

Jane Austen

€ 16,99
Poolcirkel

Poolcirkel

Liza Marklund

€ 14,99