Zandvoort
Zandvoort

Zandvoort

Een kleine geschiedenis van de Grote Prijs van Nederland 1948-2020

Met Max Verstappen op jacht naar de wereldtitel keert de Formule 1 terug naar het circuit van Zandvoort. Koen Vergeer vertelt de geschiedenis van de Grote Prijs op Zandvoort zoals alleen hij dat kan.

Auteur

Koen Vergeer

Spreker

Koen Vergeer

Speelduur

3 uur 40 min

€ 12,99

Beschrijving

Met Max Verstappen als aanjager voor de populariteit van de Formule 1 in Nederland, keerde de sport terug naar het circuit van Zandvoort. Een plek met een roemrucht autosportverleden. Helden als Fangio, Stewart, Lauda en Senna – allemaal scheurden ze door de duinen. In ‘Zandvoort’ vertelt Vergeer het verhaal van het Zandvoortse circuit en hoe de Formule 1 en het hele circus eromheen veranderden. Hij vertelt je over coureurs in de straten van een gezellige badplaats, over Tarzanbocht en Scheivlak, vuurzeeën, over epische duels en onvergetelijke triomfen. Zandvoort laat je voelen waarom het zindert als de ultieme raceklasse door de duinen raast.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

9 april 2020

ISBN

9789045041797

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 40 min

Bestandsgrootte

192 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Koen Vergeer (1962) is schrijver (o.a. voor het tijdschrift Formule 1) en raceliefhebber. Van zijn hand verschenen 'Le Mans', 'MaxMania', 'Zandvoort' en 'Kalff'. Zijn 'De Formule 1-fanaat' geldt als een klassieker in de raceliteratuur. Een paar dagen nadat Max Verstappen wereldkampioen werd in 2021 kwam het boek 'Max wereldkampioen' uit, waarin het historische Formule 1-gevecht opnieuw wordt beleefd. In 2022 gevolgd door 'Pole position' en in 2023 door 'Het tijdperk Max'.

Meer auteur Koen Vergeer Bekijk alles

Het tijdperk Max

Het tijdperk Max

Koen Vergeer

€ 12,99
Max wereldkampioen
4.0

Max wereldkampioen

Koen Vergeer

€ 7,99
MaxMania

MaxMania

Koen Vergeer

€ 14,99
Kalff

Kalff

Koen Vergeer, Allard Kalff

€ 14,99