De nieuwe fiets
De nieuwe fiets

De nieuwe fiets

Villar San Costanzo - Amsterdam, 1247 km

Gezien bij DWDD; Stef Bos las het boek en raakte geïnspireerd. Hij gebruikte een passage vervolgens voor een lied, ‘De Klim’.

Auteur

Dirk Jan Roeleven

Spreker

Dirk Jan Roeleven

Speelduur

6 uur 1 min

€ 12,99

Beschrijving

Een Italiaanse fietsenmaker repareert gratis de racefiets van een gestrande Nederlander. De jongeman belooft dat hij ooit zal terugkeren voor een nieuwe Cucchietti-fiets. En voegt eraan toe dat hij die vervolgens over de Alpen naar huis zal trappen. Solo. Veertien jaar later lost Dirk Jan Roeleven zijn oude belofte in. De terugtocht kent een start vol magie en meevallers, maar verwordt tot een kruistocht in wielerbroek in een hel van vrachtwagens, slagregens, rukwinden, afgesloten bergpassen en ijzige koude. Zittend op een nerveus Italiaans wielerzadel kan Roeleven eindelijk ongestoord nadenken over het leven voor de dood.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

8 mei 2020

ISBN

9789045042398

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 1 min

Bestandsgrootte

497 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Dirk Jan Roeleven (1961) werkt voor de nps-programma’s Andere Tijden, Zembla en Het uur van de wolf. Hij maakte onder meer sportdocumentaires en portretten van Desi Bouterse, Louis van Gaal, Anton Corbijn, Willem Wilmink, Willem Ruis, Pim Fortuyn en Wim Sonneveld. Hij publiceert over wielrennen en hardlopen in onder andere De Muur en Runner’s World.

Meer spreker Dirk Jan Roeleven Bekijk alles

De man en het hout

De man en het hout

Lars Mytting

€ 14,99