Het zijn mensen
Het zijn mensen

Het zijn mensen

het verhaal van een gevangenisdirecteur

Gepensioneerd gevangenisdirecteur Frans Douw neemt zijn lezers mee naar een wereld achter de tralies. Hij maakt invoelbaar dat gevangenen mensen zijn met recht op herstel en terugkeer.

Auteur

Frans Douw

Spreker

Ad Knippels

Speelduur

7 uur 10 min

€ 14,99

Beschrijving

‘Het zijn mensen’ is het verhaal van Frans Douw over het gevangeniswezen. Een gevangenis is een omgeving waarin ongelijkheid, angst en onderdrukking een grote rol spelen. Eigenlijk staat de gevangenis voor alles wat voormalig gevangenisdirecteur Frans Douw haat. En precies dat maakte hem tot een gedreven mensen-directeur. Douw ging eind 2015 met pensioen na een lange carrière die volledig in het teken heeft gestaan van wat hij ‘menswaardige detentie’ noemt: gedetineerden verdienen veel meer vertrouwen en autonomie dan ze doorgaans in een gevangenis krijgen. Dat helpt om de schade van detentie te beperken, maar ook kunnen ze zich zo beter voorbereiden op hun terugkeer in de maatschappij. Openhartig en met vaardige pen beschrijft hij in ‘Het zijn mensen’ zijn loopbaan in verschillende Nederlandse gevangenissen en klinieken en neemt hij zijn lezers mee naar een wereld die voor de meesten van ons gesloten blijft. Hij maakt invoelbaar wat in de krant of bij de politiek vaak onzichtbaar blijft: gevangenen zijn eerst en vooral mensen met recht op herstel en terugkeer.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

30 april 2021

ISBN

9789045043579

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 10 min

Bestandsgrootte

591 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Frans Douw (1955) werkte in verschillende gevangenissen en inrichtingen, waaronder het Pieter Baan Centrum. Tot eind 2015 was hij directeur van de Penitentiaire Inrichting Heerhugowaard. Nog steeds zet Douw zich in binnen- en buitenland in voor menswaardige detentie.

Meer auteur Frans Douw Bekijk alles

Het verhaal van een gevangenisdirecteur
€ 9,99

Meer spreker Ad Knippels Bekijk alles

De hoeders van de aarde

De hoeders van de aarde

Alberto Villoldo

€ 15,00
€ 9,99
Ik, Zlatan

Ik, Zlatan

Zlatan Ibrahimovic, David Lagercrantz

€ 10,99
Het verhaal van een gevangenisdirecteur
€ 9,99