Uitgemolken
Uitgemolken

Uitgemolken

een nieuwe plattelandsidylle

In 2003 kreeg Amsterdamse Irene verkering met Boer en ging met hem samenwonen op zijn boerderij. Inmiddels is ze zeventien jaar verloofd met Boer en is ze een heuse Achterhoekse geworden.

Auteur

Irene van der Aart

Spreker

Irene van der Aart

Speelduur

7 uur 5 min

€ 12,99

Beschrijving

In ‘Uitgemolken’ vertelt Irene van der Aart over het leven in de Achterhoek met de blik van een stadsmens. In 2003 kreeg de Amsterdamse verkering met een boer met koeien en ging ze met hem samenwonen op zijn boerderij in de Achterhoek. Inmiddels is ze zeventien jaar verloofd met Boer en hoewel Irene voor altijd ‘import’ zal zijn en nog wekelijks een of meerdere dagen in Amsterdam verblijft, is ze een heuse Achterhoekse geworden. In ‘Uitgemolken’ schrijft ze met veel vrolijkheid over de verschillen tussen het leven in de stad en dat op het platteland. Maar ze schrijft ook over de moeilijke keuzes die veel boeren momenteel moeten maken, want onlangs veranderde er iets ingrijpends: Boer deed de koeien de deur uit. De toegenomen regelgeving, ‘planetproof’ melken en de niet altijd even eerlijke kritiek op de boeren maakten het werk er al niet leuker op, maar een hardnekkig terugkerende hernia blijkt pas echt funest voor de motivatie van Boer. Met humor laat Irene van der Aart zien wat het betekent om te stoppen met het melkveebedrijf dat al generaties in de familie van Boer zit. Ook werpt ze een aantal belangrijke vragen op: is ons voedsel eigenlijk niet veel te goedkoop? En is de reden waarom de boeren een voor een afhaken niet dat ze eigenlijk te lang zijn uitgemolken?

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 december 2020

ISBN

9789045043623

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 5 min

Bestandsgrootte

583 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Irene van der Aart (1967) is cabaretière en actrice. Na haar studie communicatie en een theateropleiding in Antwerpen vormde ze met Paulien Cornelisse jarenlang het cabaretduo ROTS. Sinds 2008 schrijft ze columns voor dagblad De Gelderlander.

Meer auteur Irene van der Aart Bekijk alles

Een plattelandsidylle

Een plattelandsidylle

Irene van der Aart

€ 9,99

Meer spreker Irene van der Aart Bekijk alles

Een plattelandsidylle

Een plattelandsidylle

Irene van der Aart

€ 9,99