Minjan

Minjan

Mijn orthodox-joodse ontmoetingen na mazzel tov

Margot Vanderstraeten vertelt soms ernstig, soms lichtvoetig maar altijd met oprechte betrokkenheid over ontmoetingen met haar orthodox-joodse stadsgenoten, die zo dichtbij een zo ander leven leiden.

Auteur

Margot Vanderstraeten

Spreker

Annemie Gils

Speelduur

9 uur 9 min

€ 14,99

Beschrijving

In Minjan vertelt Margot Vanderstraeten over haar talloze nieuwe ontmoetingen die zij opdeed na het verschijnen van haar boek Mazzel tov binnen de orthodox-Joodse gemeenschap. Zo is er chef-kok Mosje van het beroemde Hoffy's in Antwerpen, die iedereen die daarom vraagt graag uitleg geeft over Joods-culinaire tradities en het chassidi­sche leven; er is fotograaf Dan die met zijn scherpe, humorvolle blik als enige de chassidische gemeenschap van binnenuit mag fotograferen; er is Esther, de eigenzinnige, eveneens chassidische mame die de noodzaak van taboes verdedigt en met Margot redetwist over de ultraorthodoxe opvoeding en scholing. In Minjan is Margot Vanderstraeten op haar best: nu eens ernstig, dan weer lichtvoetig tot ironisch maar altijd met oprechte interesse zoekt zij, op haar eigen niet-godsdienstige manier, verbinding met buren die nabij een zo ander leven leiden.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

8 november 2021

ISBN

9789045045849

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 9 min

Bestandsgrootte

1006 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Margot Vanderstraeten is schrijfster en journalist. Ze publiceerde vier romans: >Alle mensen bijten (debuutprijs), De vertraging, Mise en place (nominatie Halewijnprijs) en Het vlindereffect, en twee interviewboeken: Schrijvers gaan niet dood (met foto's van Stephan Vanfleteren) en Het geweten van onze strafpleiters.

Meer auteur Margot Vanderstraeten Bekijk alles

Mazzel tov
5.0

Mazzel tov

Margot Vanderstraeten

€ 14,99