De gierzwaluw
De gierzwaluw

De gierzwaluw

Een boeiend boek, zelfs als u totaal niets voor vogels voelt. Voor u het weet, zit u dit boek over een piepklein vogeltje te lezen als was het de nieuwste thriller van Nicci French.

Serie

De Vogelserie deel 1

Auteur

Remco Daalder

Spreker

Hymke de Vries

Speelduur

3 uur 4 min

€ 12,99

Beschrijving

Gierzwaluwen eten in de lucht, ze paren in de lucht, ze zoeken al vliegend hun nestmateriaal bij elkaar en ze slapen in de lucht, op twee kilometer hoogte. Elk jaar vliegen ze vanuit hun overwinteringsgebieden in Afrika negenduizend kilometer naar het noorden om net dat ene dak in de Kinkerbuurt in Amsterdam te vinden waar ze vorig jaar ook zo fijn hebben gebroed. Remco Daalder gaat op zoek naar de geheimen van de gierzwaluw, en komt daarbij vele kleurrijke mensen tegen. Een Engelse plattelandsdominee uit de achttiende eeuw, een bezeten onderzoeker uit Oxford, activisten, politici, rasechte Amsterdammers die met hart en ziel hun vogels beschermen en moderne wetenschappers die met webcams en geolocators de geheimen van de gierzwaluw ontrafelen.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

22 april 2023

ISBN

9789045048840

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 4 min

Bestandsgrootte

169 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Remco Daalder (1960) werkt als stadsbioloog bij de gemeente Amsterdam. Hij schreef eerder de boeken 'Baltsen tussen baksteen', 'Stadse beesten' en de wandelgids 'Natuurlijk Amsterdam'. Met 'De gierzwaluw' won hij de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2014. In april 2022 verschijnt zijn nieuwste boek 'De soortenjager'.

(Foto: Fjodor Buis)

Meer spreker Hymke de Vries Bekijk alles

Moordvrienden

Moordvrienden

Nele Neuhaus

€ 11,99
€ 14,99
De granaatappelboom

De granaatappelboom

Nicky Pellegrino

€ 14,99
De ijsdragers

De ijsdragers

Anna Enquist

€ 9,99