Wat voor man wil jij zijn?
Wat voor man wil jij zijn?

Wat voor man wil jij zijn?

Waarom mannen en feminisme elkaar nodig hebben

Jens van Tricht biedt een hoopvol perspectief op mannen en mannelijkheid. Het laat zien hoe mannen kunnen bijdragen aan een betere wereld en wat ze daarbij zelf winnen.

Auteur

Jens van Tricht

Spreker

Bas Westerweel

Speelduur

3 uur 33 min

€ 9,99

Beschrijving

‘Echte mannen’ moeten nog altijd stoer zijn, zelfverzekerd, sterk en onafhankelijk. Ze moeten hard werken, mogen niet huilen en geen kwetsbaarheid tonen. Of is dit bullshit? Jens van Tricht vindt van wel: het belemmert veel mannen om ten volle zichzelf te zijn, en dat heeft ook destructieve gevolgen voor de samenleving. In de afgelopen honderd jaar hebben vrouwen toegang bevochten tot gebieden die aan mannen waren voorbehouden. Maar over mannenemancipatie bleef het opvallend stil. Toch worden ook mannen door genderongelijkheid in hun vrijheid beperkt. Jens van Tricht biedt een andere, hoopvolle kijk op mannen en mannelijkheid. Hij laat zien hoe mannen kunnen bijdragen aan een gelijkere wereld en wat ze daarbij zelf te winnen hebben. Van Tricht wenst voor ieder mens om los te breken uit de beperkende rolverdeling en al zijn of haar talenten te benutten.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 juni 2023

ISBN

9789045049595

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 33 min

Bestandsgrootte

196 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jens van Tricht (1969) studeerde vrouwenstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseerde zich in ‘mannen en mannelijkheid’; academisch, persoonlijk, activistisch en professioneel. Hij is oprichter en directeur-bestuurder van Emancipator, een organisatie die mannenemancipatie bevordert.

Meer spreker Bas Westerweel Bekijk alles

De boom die een wereld was

De boom die een wereld was

Yorick Goldewijk

€ 11,99
€ 12,99
De rampzalige ruimtereis

De rampzalige ruimtereis

Ilona de Lange

€ 11,99
Burn-on

Burn-on

Mieke Lannoey

€ 15,00