Waarom zijn er zoveel soorten?
Waarom zijn er zoveel soorten?

Waarom zijn er zoveel soorten?

En andere ecologische raadsels

In de natuur leven miljoenen planten- en diersoorten. En dan zijn er nog veel meer inmiddels uitgestorven. Waarom is dat en hoe is het ontstaan? Menno Schilthuizen geeft het antwoord.

Auteur

Menno Schilthuizen

Spreker

Roel Fooij

Vertaler

Bart Voorzanger

Speelduur

8 uur 52 min

€ 12,99

Beschrijving

In 'Waarom zijn er zoveel soorten?' verbaast bioloog Menno Schilthuizen zich over de enorme soortenrijkdom van al wat leeft, te beginnen bij zijn eigen achtertuin. Als hij de biodiversiteit in zijn tuin precies zou kennen, hoeveel zou die dan verschillen van die in de tuin van de buurvrouw? En als hij alle soorten zou tellen, springend over het ene tuinhek na het andere, hoe snel zou de soortenlijst dan groeien? Waarom is die diversiteit zo groot? En waar houdt het op? Schilthuizen neemt ons mee naar grotten, oerwouden en koraalriffen om die vragen te beantwoorden. Hij bezoekt laboratoria en proefvelden van bekende en minder bekende ecologen en laat de lezer kennismaken met klassieke en moderne theorieën. 'Waarom zijn er zoveel soorten?' duikt in complexe ecosystemen en laat op toegankelijke wijze zien hoe alles met elkaar verbonden is en hoe kwetsbaar die verbindingen zijn.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

9 februari 2024

ISBN

9789045050638

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 52 min

Bestandsgrootte

487 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Menno Schilthuizen (1965) werkt als evolutiebioloog en -onderzoeker aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden en als hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Hij schrijft regelmatig over evolutie en biodiversiteit.

Meer spreker Roel Fooij Bekijk alles

Handboek hofnar

Handboek hofnar

Juri Hoedemakers

€ 13,99
Fotofinish

Fotofinish

Jac. Toes

€ 9,99
Vermist

Vermist

Harlan Coben

€ 14,99
Ontwricht

Ontwricht

Harlan Coben

€ 14,99