Het eiland van Anna
Het eiland van Anna
Nog geen fragment

Het eiland van Anna

Schokland en de geschiedenis van een thuis

De aangrijpende geschiedenis van Schokland en de zoektocht naar een verloren thuis. Eva Vriend laat zien hoe het verhaal van het voormalige Zuiderzee-eiland tot op de dag van vandaag doorwerkt.

Auteur

Eva Vriend

Spreker

Hymke de Vries

€ 14,99

Beschrijving

Anna Diender werd er niet geboren, maar ze voelde zich er in alles mee verbonden. Met Schokland, die magische plek midden in de strakke Flevopolder. Lange tijd was Schokland een levendig visserseiland in de Zuiderzee. Het was de thuishaven van Anna’s grootouders. Tot de overheid in 1859 besloot om het eiland te ontruimen. Later, met de afsluiting en inpoldering, verdween het voorgoed van de kaart. Maar dit betekende allerminst het einde van het Schokker verhaal voor Anna en voor vele duizenden nazaten. In Het eiland van Anna laat Eva Vriend zien hoe de geschiedenis generaties lang kan doorwerken. Aan de hand van de gewone vissersdochter brengt ze het verdwenen eiland tot leven. Ze vertelt over de ontberingen, de vele overstromingen en de dramatische ontruiming. Over wortels, migratie en identiteit. Maar bovenal gaat het over hoe iedereen op zoek is naar een ‘thuis’. En dat kan ook, zoals bij Anna, een eiland zijn dat allang niet meer bestaat.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

4 april 2024

ISBN

9789045050690

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Eva Vriend (1973) is historicus en schrijver. Ze groeide op in de Noordoostpolder en schreef onder meer de bestsellers Het nieuwe land en Eens ging de zee hier tekeer. Beide boeken stonden op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs en werden ook als tvserie uitgezonden.

Meer auteur Eva Vriend Bekijk alles

Het nieuwe land

Eva Vriend

€ 13,99
Eens ging de zee hier tekeer
€ 14,99

Meer spreker Hymke de Vries Bekijk alles

Het schaarse licht

Het schaarse licht

Nino Haratischwili

€ 17,99
Rancune

Rancune

Max Seeck

€ 15,99
Landziek

Landziek

Mariëlle Selser

€ 13,99
Het achtste leven (voor Brilka)

Het achtste leven (voor Brilka)

Nino Haratischwili

€ 14,99