Luistervoorbeeld

Wiplala

Auteur Annie M.G. Schmidt
Voorlezer Flip van Duijn
Speelduur 3u 38m 24s
€ 9,99

Beschrijving

Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt.

Als hij de familie Blom net zo klein maakt als hijzelf is, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden?

Wiplala wordt verfilmd en is vanaf november 2014 in de bioscoop te zien. Het luisterboek wordt voorgelezen door Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt.

Inhoud
Intro
Hoofdstuk 1: Vlieg heeft iets gevangen
Hoofdstuk 2: De stenen dichter
Hoofdstuk 3: Eten in de stad
Hoofdstuk 4: Tinkelen, tinkelen
Hoofdstuk 5: Het huis is te groot
Hoofdstuk 6: Atlas (deel 1)
Hoofdstuk 6: Atlas (deel 2)
Hoofdstuk 7 :In het paleis
Hoofdstuk 8: Ontbijtkoek
Hoofdstuk 9: De fruitmand
Hoofdstuk 10: Lotje
Hoofdstuk 11: De dokter
Hoofdstuk 12: De dief
Hoofdstuk 13: Het horloge
Hoofdstuk 14: Dokter Vink komt
Hoofdstuk 15: Spoken
Hoofdstuk 16: Besjes
Hoofdstuk 17: De herdenking
Hoofdstuk 18: Thuis

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 9 juli 2018
ISBN 9789045117560
Taal Nederlands
Speelduur 3u 38m 24s
Bestandsgrootte 440 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Annie M.G. Schmidt
Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida Schmidt (1911-1995) werkte jarenlang als bibliothecaresse en directrice van de openbare bibliotheek in Vlissingen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam en werkte ze voor Het Parool, waarin ze wekelijks een column voor volwassenen schreef en versjes voor kinderen. Al in 1938 debuteerde ze met twee gedichten in het tijdschrift Opwaartsche Wegen, maar pas na de oorlog begon haar carrière echt. Jip en Janneke, Abeltje, Wiplala, Minoes, Pluk van de Petteflet, Otje – Annie M.G. Schmidt werd de grootste Nederlandse kinderboekenschrijfster van de twintigste eeuw. Voor volwassenen schreef ze columns, gebundeld in onder andere Impressies van een simpele ziel, In Holland staat mijn huis, en talloze gedichten (bijvoorbeeld de beroemde verzen over het schaap Veronica), cabaretliedjes en teksten voor musicals, radio- en televisieseries, zoals Ja zuster, nee zuster, De familie Doorsnee, Heerlijk duurt het langst.

Recentelijk verchenen drie uitgaven van haar columns en liedjes voor volwassenen: Poes, poes, poes (2008), Voeden, verschonen, in de wieg mikken (2009) en Wat we begraven onder appelflappen (2009).

Annie M.G. Schmidt kreeg veel waardering voor haar werk. In 1965 ontving zij als eerste de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur (nu Theo Thijssenprijs) in 1987 de Constantijn Huygensprijs voor haar hele oeuvre en in 1988 de Hans Christian Andersenprijs, de hoogste internationale bekroning voor kinderboeken.

‘Er is waarschijnlijk geen Nederlandse tekstschrijver uit de vorige eeuw te noemen van wie het werk zo algemeen bekend is.’ (Trouw)

Toon aanbod