Luistervoorbeeld

IJsbarbaar

Auteur Rob Ruggenberg
Spreker Bart Oomen
Speelduur 8u 23m 1s
€ 12,99

Beschrijving

Op een dag in 1624 wordt de dertienjarige Nunôk ontvoerd uit Groenland door plunderende zeelui. Na een ruwe tocht belandt de jongen in Holland. Nunôk is nieuwsgierig naar deze nieuwe wereld, maar dat verandert al snel als hij verkocht wordt aan een kermisbaas en moet optreden als ijsbarbaar. Zelfs prins Maurits komt kijken hoe hij een meeuw neerschiet en rauw opeet. Nunôk ontsnapt en wil nog maar één ding: terug naar Groenland. Maar hoe komt hij weer thuis?

Nunôks zenuwslopende vlucht door het Nederland van de zeventiende eeuw, en zijn ontberingen bij de walvisvaarders zul je niet gauw vergeten.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 25 april 2019
ISBN 9789045122373
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 23m 1s
Bestandsgrootte 461 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'indrukwekkend [...] Nederland heeft met Rob Ruggenberg een bijzondere auteur in huis.' - De Gooi- En Eemlander

'Nunôks deels waar gebeurde avonturen zijn afwisselend spannend en bizar, maar weerspiegelen ook - en dat is heel knap - de actualiteit. [...] Ruggenberg maakt onze 17de-eeuwse geschiedenis herkenbaar en invoelbaar, met poolkoorts als gevolg: een lovenswaardige prestatie.' - NRC Handelsblad


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Rob Ruggenberg

Rob Ruggenberg (1946-2019) was dagblad-journalist en auteur van historische jeugdromans.

Na de middelbare school is Rob Ruggenberg zes jaar radiotelegrafist geweest bij de Koninklijke Marine. Daarna woonde hij in Israël en in Zuid-Afrika. Teruggekeerd in Nederland werd hij journalist en werkte hij bij diverse dagbladen. In 2006 werd hij fulltime jeugdboekenschrijver. Hij debuteerde met Het verraad van Waterdunen, dat meteen werd genomineerd voor de Thea Beckmanprijs voor de beste historische jeugdroman van het jaar.

Toon aanbod