Luistervoorbeeld

Alaska

Auteur Anna Woltz
Spreker Esther Floor, Job Bovelander
Speelduur 3u 29m 58s
€ 13,99

Beschrijving

Op de eerste dag van het schooljaar weet Sven het zeker: hij moet een briljante stunt uithalen. Anders is hij meteen die zielige jongen uit 1b.
Parker wil juist onzichtbaar zijn. Ze heeft net de ergste zomer van haar leven achter de rug en vertrouwt niemand meer. Dan ontdekt ze dat Alaska, de hond die eerst van háár was, nu bij Sven woont – als zijn hulphond.
Overdag wil Parker niks te maken hebben met Sven, dus er zit maar één ding op. Als ze Alaska ooit nog wil zien, moet dat ‘s nachts.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 21 mei 2019
ISBN 9789045122489
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 29m 58s
Bestandsgrootte 192 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Heerlijke filmische nachtscènes waarin Woltz de kinderen subtiel laat balanceren tussen 'spel' en werkelijkheid … wederom Griffelwaardig.' - NRC Handelsblad

'Woltz is een van de beste kinderboekenschrijvers van dit moment, omdat ze een voortreffelijke stijl – eigentijds, spitsvondig, vlot, originele beelden en psychologische diepgang combineert met een filmisch en humorvol avontuur, dat heel veel kinderen aanspreekt.' - Trouw


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Anna Woltz

Anna Woltz (1981) is geboren in Londen maar groeide op in Den Haag. Als vijftienjarige schreef ze een jaar lang columns voor de Volkskrant over haar leven op school. Die stukjes werden gebundeld in Overleven in 4B. In 2002 kwam haar eerste kinderboek uit: Alles kookt over. Woltz studeerde Geschiedenis in Leiden en is nu fulltime schrijfster; ze heeft tweeëntwintig boeken op haar naam.

Mijn bijzonder rare week met Tess (2013) werd bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury; de Nederlandse filmrechten van het boek zijn verkocht aan Bind Film. Honderd uur nacht (2014) won de Nienke van Hichtum-prijs 2015, Gips (2015) werd bekroond met de Gouden Griffel 2016 en Alaska (2016) kreeg een Zilveren Griffel. In december 2018 komt er een serie gebaseerd op Gips op televisie. De boeken van Anna Woltz worden vertaald in het Engels, Frans, Duits, Hongaars, Sloveens, Servisch, Lets, Ests, Pools, Deens, Noors, Japans en Taiwanees.

Toon aanbod