Het geluk komt als de donder
Het geluk komt als de donder

Het geluk komt als de donder

Het derde deel van de Polleke-serie van Guus Kuijer. Leeftijd: 4+

Serie

Polleke deel 3

Auteur

Guus Kuijer

Spreker

Margo Dames

Speelduur

2 uur 13 min

€ 9,49

Beschrijving

Polleke krijgt een nieuwe vriendin. Maar voor het echt iets wordt moet ze haar eerst Nederlands leren, want Consuelo komt uit Mexico. Ondertussen brengt Pollekes oude vriendin Caro Mimoen het hoofd op hol. En Mimoen was toch Pollekes vriendje! Ze vraagt zich serieus af of ze niet met Tom moet gaan, wordt ze later tenminste boerin. Toch blijven haar gedachten bij Mimoen. Alsof ze nog niet genoeg zorgen heeft. Godzijdank heeft het leven ook nog af en toe heel leuke verrassingen.

Polleke #3

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

28 november 2018

ISBN

9789045122618

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 13 min

Bestandsgrootte

123 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Guus Kuijer (1942) ging naar de kweekschool in Didam en was van 1967 tot 1973 leraar. Toen stopte hij om zich helemaal te kunnen wijden aan het schrijven.

Nadat hij twee verhalenbundels en een roman voor volwassenen had gepubliceerd, schreef Guus Kuijer zijn eerste boek voor kinderen: Met de poppen gooien. Het verscheen in 1975, en werd meteen bekroond met de Gouden Griffel. Hoofdpersoon was Madelief, over wie Guus Kuijer nog vier boeken schreef, die allemaal even enthousiast werden ontvangen. Het vierde deel, Krassen in het tafelblad, werd weer bekroond met de Gouden Griffel en later werd aan de vertaling, Erzähl mir von Oma, de Deutsche Jugendliteraturpreis toegekend. Vier jaar na het verschijnen van zijn eerste kinderboek, in 1979, kreeg hij de hoogste Nederlandse onderscheiding: de Staatsprijs voor Kinder- en Jeugdliteratuur.

Na de Madelieven volgden dierenverhalen (Eend voor eend en Olle), jeugdtheater (Prijs de beer, 1990), televisiescripts (Fatima, 1985), jeugdromans (het symbolische Zwarte Stenen en Het land van de Neushoornvogel), doldwaze avonturen zoals de Tin Toevalboeken en niet te vergeten de vijf boeken over Polleke, waarvan het eerste, Voor altijd samen, amen, de Gouden Griffel kreeg. Het Kinderboekenweekgeschenk dat Guus Kuijer in 2001 schreef, Ik ben Polleke hoor!, is het laatste deel uit die serie. Het werd in 2003 bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs. Het boek van alle dingen leverde hem in 2005 alweer een Gouden Griffel op en veel internationale waardering.

Meer auteur Guus Kuijer Bekijk alles

Het begin. Genesis

Het begin. Genesis

Guus Kuijer

€ 11,99
Olle

Olle

Guus Kuijer

€ 10,99
Het boek van alle dingen
€ 11,99
Ik ben Polleke hoor

Ik ben Polleke hoor

Guus Kuijer

€ 9,49

Meer spreker Margo Dames Bekijk alles

Valwind

Valwind

Maria Adolfsson

€ 14,99
Het geheim van de nachtegaal
€ 16,99
Haar laatste verzoek

Haar laatste verzoek

Mari Hannah

€ 14,99
Vertigo

Vertigo

Emelie Schepp

€ 14,99