Luistervoorbeeld

Het grote boek van Hannes en Kaatje

Auteur Miep Diekmann
Spreker Lot Lohr
Speelduur 1u 7m 24s
€ 7,49

Beschrijving

Lot Lohr leest de verhalen van de onafscheidelijke kleuters Hannes en Kaatje. Het zijn korte, afgeronde verhaaltjes van Miep Diekmann over twee kleuters die altijd samen optrekken. Kaatje is een driftkikker en Hannes 'een hartstikke oen', zoals Kaatje hem noemt. Dat ontaardt wel eens in een kibbelpartij. Maar ondanks alles zijn ze stapelgek op elkaar.

Het grote boek van Hannes en Kaatje bevat de verhalen uit: Hannes en Kaatje, wat is dat voor praatje; Hannes en Kaatje, 2 in een straatje; Hannes en Kaatje, een koekje met een gaatje en Hannes en Kaatje en het rommellaatje.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 31 augustus 2018
ISBN 9789045122700
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 4 tot 6 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 7m 24s
Bestandsgrootte 93 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Miep Diekmann

Miep Diekmann (1925-2017) werd geboren in Assen, maar een groot deel van haar jeugd bracht ze door op Curaçao. Toen ze twaalf was wist ze dat ze later wilde schrijven over alles wat ze daar had meegemaakt.

Vanaf haar twintigste was Miep kinderboekenschrijfster, maar ze werkte ook als journaliste, vertaalster en recensente.

Voor De boten van Brakkeput (1956) ontving ze de Kinderboekenprijs (wat later de Gouden Griffel is geworden). En dat was het begin van een lange rij belangrijke prijzen in binnen- en buitenland: de Duitse Staatsprijs in 1964, de Nederlandse Staatsprijs voor Kinder- en Jeugdliteratuur in 1970, de Nienke van Hichtumprijs in 1975 en een Gouden Griffel in 1978 voor Wiele wiele stap (met tekeningen van Thé Tjong Khing).

Miep Diekmann publiceerde meer dan zeventig boeken.

Toon aanbod