Luistervoorbeeld

Het grote decemberboek

Auteur Ellen Tijsinger
Spreker Lot Lohr
Speelduur 2u 34m 10s
€ 7,99

Beschrijving

Pedro, het kleinste Zwarte Pietje, droomt ervan dat hij met de stoomboot mee mag naar het verre land. Maar eerst moet hij nog veel leren: pepernoten bakken zonder ze aan te laten branden, cadeautjes inpakken zonder het papier te scheuren, het paard van Sint borstelen zonder tegen zijn warme lijf aan in slaap te vallen... Pedro doet erg zijn best en mag mee. Alles gaat goed, tot hij op pakjesavond bij Maarten en zijn broertjes en zusjes door de schoorsteen valt...

Als Maarten de stoomboot heeft uitgezwaaid, wordt het koud met veel sneeuw- en ijspret. Op school oefenen ze het kerstspel en Maartens babyzusje mag het Kerstkindje zijn. En het feest is nog steeds niet voorbij, want dan komt oudejaarsavond!

Inhoud
1. Intro
2. Pedro het kleinste Zwarte Pietje
3. Pepernoten snoepen
4. Pedro leert zwemmen
5. Pakjes maken
6. Sinterklaas vertrekt uit Spanje
7. De intocht van Sinterklaas
8. Pedro's droom
9. Op bezoek bij de koningin
10. Geheimen uit het grote boek van Sinterklaas
11. Pedro beleeft een spannend avontuur
12. Terug naar Spanje
13. De wilde wind
14. De eerste sneeuw
15. Een huis vol ijsbloemen
16. Sneeuw en ijspegels
17. Letters en cijfers schaatsen op het ijs
18. De straat met zilveren sterren
19. Het kerstverhaal
20. De wijzen uit het oosten
21. Een school vol engeltjes en herders
22. Een leuk idee en een verrassing
23. Het kerstspel
24. Het kerstpoesje
25. Speelgoed en vuurwerk

Details

ImprintPloegsma
UitgeverWPG Kindermedia
Publicatiedatum 16 september 2014
ISBN 9789021674148
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 34m 10s
Bestandsgrootte 302 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ellen Tijsinger

Ellen Tijsinger (1947) werd in Utrecht geboren. Ze heeft twee zusjes. De lagere school (wat nu de basisschool heet) vond ze niet zo gezellig. Het was heel anders dan de scholen van tegenwoordig: je moest je mond dichthouden en met je armen over elkaar stilzitten. Dat was erg moeilijk, zeker voor Ellen, die allerlei leuke creatieve plannetjes had. Eén jaar vond ze wel leuk. Ze had een juf die 's middags altijd een dutje deed voor de klas en dan mocht ze vaak op de gang staan om te waarschuwen als het hoofd van de school er aankwam. Na de middelbare school ging ze studeren aan een HBO: kinderpsychologie, opvoedkunde, handenarbeid, spelleiding en literatuur. Daarna heeft ze lesgegeven op diverse scholen.

Ellen trouwde met Ron en samen kregen ze een dochter (Mariëtte) en een zoon (Frank). Toen haar dochter naar groep 1 en haar zoon naar de peuterspeelzaal ging, begon ze met schrijven. Eerst schreef ze boeken over haar vakgebieden en artikelen in Ouders van Nu en andere tijdschriften. Daarna schreef ze ook een paar cursussen voor een schriftelijke onderwijsinstelling en verhalen en liedjes voor grammofoonplaten. De kinderen van Ellen kwamen met het idee om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste boeken zijn onder de nieuwe titels: Een heel jaar lief en soms een beetje stout en Een heel jaar feest nog steeds verkrijgbaar, nieuw uitgevoerd met tekeningen van Dagmar Stam. Daarna was Ellen niet meer te stuiten: ze schrijft nu al meer dan 20 jaar boeken! Zowel voor jonge kinderen als voor tien-plussers.

Schrijven is Ellens grootste hobby. De inspiratie voor haar boeken haalt ze uit het leven, en uit de verre reizen die ze maakt naar landen als India, Nicaragua, Kenia, Burkina Faso, Roemenië en Hongarije. Ellen hoopt dat kinderen die haar boeken lezen, ervan genieten en zich echt betrokken voelen bij wat er gebeurt en meeleven met de hoofdpersoon, zodat het net lijkt of ze zelf alles meemaken.

Inmiddels is Ellen Tijsinger ook oma van Eline en Julian. Ze noemen haar 'Oma Krullenbol', naar haar boek Oma Krullenbol is verliefd, waarin de kleinkinderen zelf een rol spelen.

Toon aanbod