Luistervoorbeeld

Laat een boodschap achter in het zand

Auteur Bibi Dumon Tak
Spreker Sander de Heer
Speelduur 43m 20s
€ 9,49

Beschrijving

Bibi Dumon Tak bedient zich van een nieuw genre om haar kennis met de lezer te delen. Ze schrijft in deze bundel niet langer de waarheid in verhalen, maar de waarheid in gedichten. Haar dieren spatten van de pagina's. Wie nooit gedichten leest zal er met deze nieuwe bundel vandaag nog aan willen beginnen.

Winnaar van de Theo Thijssenprijs 2018!

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 22 februari 2019
ISBN 9789045123196
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 43m 20s
Bestandsgrootte 40 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Onmiskenbaar Dumon Tak: toegankelijk, leerzaam, humoristisch.' - Trouw


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Bibi Dumon Tak

Bibi Dumon Tak (1964) studeerde na de middelbare school Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze schreef voor de Boekieboekiekrant, maar dat waren maar kleine stukjes en Bibi Dumon Tak wilde eigenlijk iets anders. Ze werd gevraagd een boek te schrijven en dat werd Het koeienboek waarvoor ze meteen een Zilveren Griffel kreeg.

Er volgden meer boeken, voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen. De meeste gaan over dieren, maar ze schreef ook over jongeren die met justitie in aanraking komen. Latino King bijvoorbeeld, dat in de Slash-reeks verscheen. En in 2006 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk: Laika tussen de sterren. Ze kreeg nog drie Zilveren Griffels, onder andere voor Fiet wil rennen, dat ook Prentenboek van het jaar werd. In 2012 ontving ze voor Winterdieren de Gouden Griffel, de prijs voor het beste kinderboek van het jaar.

'Bibi Dumon Tak schrijft op een animerende manier literaire non-fictie. Een feest om te lezen en vooral om voor te lezen.' - Leesgoed

'koningin van de kinderboekennon-fictie' - Vrij Nederland

Toon aanbod