Luistervoorbeeld

We gingen op krokodillenjacht

Auteur Bibi Dumon Tak
Voorlezer Maeve van der Steen
Speelduur 3u 51m 42s
€ 10,99

Beschrijving

Mijn hand trilde een heel klein beetje toen ik op de deurbel drukte van het huis waar de krokodil voor het laatst was gezien.
‘Gelukkig,’ zei de man die opendeed, ‘jullie zijn er.’
‘Waar is hij?’ vroeg ik direct.
‘Hij hangt aan het balkon van de overburen,’ zei hij.

Bibi Dumon Tak rijdt weer uit als vrijwilliger op de dierenambulance om dieren in nood te helpen. Alle verhalen, sommige spannend, andere grappig of indrukwekkend, zijn waargebeurd.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 6 januari 2019
ISBN 9789045123233
Taal Nederlands
Speelduur 3u 51m 42s
Bestandsgrootte 212 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Dit boek mag in geen enkele familiebibliotheek ontbreken' - De Morgen

'Een verzameling puntige reportages, geschreven met compassie en de stilistische brille die Dumon Tak eerder de Gouden Griffel bezorgde' - Het Parool

Over de auteur
Photo Bibi Dumon Tak
Bibi Dumon Tak

Bibi Dumon Tak (1964) studeerde na de middelbare school Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze schreef voor de Boekieboekiekrant, maar dat waren maar kleine stukjes en Bibi Dumon Tak wilde eigenlijk iets anders. Ze werd gevraagd een boek te schrijven en dat werd Het koeienboek waarvoor ze meteen een Zilveren Griffel kreeg.

Er volgden meer boeken, voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen. De meeste gaan over dieren, maar ze schreef ook over jongeren die met justitie in aanraking komen. Latino King bijvoorbeeld, dat in de Slash-reeks verscheen. En in 2006 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk: Laika tussen de sterren. Ze kreeg nog drie Zilveren Griffels, onder andere voor Fiet wil rennen, dat ook Prentenboek van het jaar werd. In 2012 ontving ze voor Winterdieren de Gouden Griffel, de prijs voor het beste kinderboek van het jaar.

'Bibi Dumon Tak schrijft op een animerende manier literaire non-fictie. Een feest om te lezen en vooral om voor te lezen.' - Leesgoed

'koningin van de kinderboekennon-fictie' - Vrij Nederland

Toon aanbod