Luistervoorbeeld

De Melkweg

Auteur Bart Moeyaert
Spreker Bart Moeyaert
Speelduur 3u 27m 58s
€ 9,49

Beschrijving

De zomer is bijna voorbij. Drie kinderen zitten in hun clubhuis boven op de muur rond Oud IJzer CV: Oskar, zijn oudere broer Bossie en hun vriendin Geesje. Het clubhuis heeft geen dak en geen muren en verder ontbreekt ook alles wat bij een club hoort. Ze zien de avonturen niet meteen op zich afkomen.

Ze hebben slechts zicht op de Melkweg, een rustige straat waar een bejaarde vrouw haar stokoude teckel uitlaat. Net als het begint te lijken alsof de tijd stilstaat, stelt Bossie een weddenschap voor. Plotseling zijn de dingen niet meer zoals ze waren – ook de mensen niet.

Bart Moeyaert schreef een verhaal over groot en klein verdriet, een schaatsende teckel, het belang van krantenberichten, en twee broertjes in een smal bed. Voor De Melkweg componeerde Bart Voet, bekend van Tres Tigres Tristes, een beeldend, breekbaar thema.

Muziek van Bart Voet (compositie, piano), Esmé Bos (zang) en Roel Poriau (opname en mix)

Inhoud
Intro
Voorstel
Jeckyll
Nancy
Weddenschap
Mysterie
Kerkhof
Verhaal
Jongetje
Meisje
Schemer
Nacht
Moe
Oudijzers
Ziekenhuis
Driehonderdtwintig
Blind
Hemel
Ochtend
Spijt
Wirwar
Stennis
Calista
Geld
Leugenaar
Pick-up
Phyllis
Kistje
Thuis
Rododendron
Shitzooi
Applaus
Boots
Geesje

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 15 november 2011
ISBN 9789045123462
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 27m 58s
Bestandsgrootte 113 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Bart Moeyaert

De boeken, het toneel en de gedichten van Bart Moeyaert (1964) zijn sinds zijn debuut in 1983 door lezers van alle leeftijden ontdekt, wat hem een aparte plek geeft binnen de Nederlandstalige literatuur. Tot de meest bekende titels behoren Blote handen, Het is de liefde die we niet begrijpen, Broere, Tegenwoordig heet iedereen Sorry, en — wat poëzie betreft — Verzamel de liefde en Gedichten voor gelukkige mensen.

Tot 1995 was Moeyaert eindredacteur van een magazine voor jongeren, daarna werd hij fulltime schrijver. Het werk van Moeyaert is vaak bekroond, in binnen- en buitenland, onder andere met de Boekenleeuw, de Zilveren Griffel, de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Uil, de Duitse Jeugdliteratuur Prijs en de Norske Oversetter Premien. Hij is voor de zesde keer genomineerd voor de internationale Hans Christian Andersen Award en eindigde twee keer als finalist. Zijn werk verscheen tot nu toe in eenentwintig talen.

Sinds 2000 is Bart Moeyaert hoofddocent Schrijven aan de afstudeerrichting Woord van het Conservatorium in Antwerpen. In 2014 werd Moeyaert aangesteld als artistiek intendant van het project Gastland Vlaanderen en Nederland op de Frankfurter Buchmesse 2016.

Toon aanbod