Luistervoorbeeld

Winterdieren

Auteur Bibi Dumon Tak
Voorlezer Toon Tellegen
Speelduur 2u 33m 24s
€ 9,49

Beschrijving

De dieren in dit boek houden best van zon, maar dan moet het wel een koud zonnetje zijn. Eentje waarvan je haren rechtovereind gaan staan. Ze wonen op de Noordpool en de Zuidpool. Het is er altijd koud. Niet gewoon koud, maar ijskoud. Zomers en ‘s winters staat de diepvries aan. Als de sneeuw eens niet over de velden jaagt, kun je de bewoners horen: de roep van de sneeuwuil, de krakende knietjes van het rendier, het zingen van de beloega, het gebrul van de zuidelijke zeeolifant en het geschuifel van de keizerspinguïn. Mooie ingrediënten voor een heerlijk, en leerzaam, luisterboek!

Inhoud
1. Waarschuwing
2. De wolf
3. De keizerspinguin
4. De muskusos
5. De narwal
6. De reuzenalbatros
7. Het rendier
8. De antarctische ijsvis
9. De kolossale inktvis
10. De lynx
11. De walrus
12. De lemming
13. Krill
14. De arctische grondeekhoorn
15. De noordse stern
16. De belgica Antarctica
17. De groenlandse walvis
18. De zeeluipaard
19. De sneeuwuil
20. De veelvraat
21. De poolhaas
22. De zuidelijke zeeolifant
23. De eland
24. De ijsbeer

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 21 april 2013
ISBN 9789045123493
Taal Nederlands
Speelduur 2u 33m 24s
Bestandsgrootte 153 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Bibi Dumon Tak
Bibi Dumon Tak

Bibi Dumon Tak (1964) studeerde na de middelbare school Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze schreef voor de Boekieboekiekrant, maar dat waren maar kleine stukjes en Bibi Dumon Tak wilde eigenlijk iets anders. Ze werd gevraagd een boek te schrijven en dat werd Het koeienboek waarvoor ze meteen een Zilveren Griffel kreeg.

Er volgden meer boeken, voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen. De meeste gaan over dieren, maar ze schreef ook over jongeren die met justitie in aanraking komen. Latino King bijvoorbeeld, dat in de Slash-reeks verscheen. En in 2006 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk: Laika tussen de sterren. Ze kreeg nog drie Zilveren Griffels, onder andere voor Fiet wil rennen, dat ook Prentenboek van het jaar werd. In 2012 ontving ze voor Winterdieren de Gouden Griffel, de prijs voor het beste kinderboek van het jaar.

'Bibi Dumon Tak schrijft op een animerende manier literaire non-fictie. Een feest om te lezen en vooral om voor te lezen.' - Leesgoed

'koningin van de kinderboekennon-fictie' - Vrij Nederland

Toon aanbod