Luistervoorbeeld

Eén mens is genoeg

Auteur Els Beerten
Spreker Christel Schimmel
Speelduur 6u 42m 55s
€ 11,99

Beschrijving

In een muzikaal gezin in Limburg gaat het na de plotse dood van de vader helemaal mis. Het jonge meisje Juliette en haar broer Louis proberen tegen de verdoken tirannie van hun moeder op te boksen. Als alles ontspoort, besluiten ze elders een nieuw leven te beginnen. In Een mens is genoeg hebben de hoofdrolspelers bitter weinig vat op hun eigen leven. Omstandigheden maken of kraken hun dromen. Maar vriendschap vermag veel.

Een waardige opvolger van Allemaal willen we de hemel.

De Gouden Lijst, Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer, Lavkiprijs , Nienke Van Hichtumprijs, Boekenleeuw, Cultuurprijs Vlaanderen,… Els Beerten sleepte alle denkbare prijzen voor Allemaal willen we de hemel in de wacht en won er de harten van veel jong-volwassen en volwassen lezers mee.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 27 augustus 2019
ISBN 9789045124322
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 42m 55s
Bestandsgrootte 369 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een confronterend boek, dat je snel bij de keel grijpt, om vervolgens langzaam bezit van je te nemen.' - Trouw

'Een echt jeugdboek is een boek waar geen leeftijdsgrenzen op staan, dat door iedereen kan worden gesmaakt. Die zijn niet zo dik gezaaid. Eén mens is genoeg is er zo eentje. ****' - De Standaard

'Adembenemend boek' - Gazet Van Antwerpen


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Els Beerten

Els Beerten (1959) werd geboren te Hasselt (België). Ze bracht haar kindertijd en jeugd door in Koersel.

Aan de KU Leuven studeerde ze Nederlands en Engels (1977-1981) en volgde tegelijkertijd een lerarenopleiding aan dezelfde universiteit. Daarna liep ze een aantal jaren dagschool aan de Toneelacademie van Maastricht.

Sinds 1985 onderwijst ze Nederlands, Engels en Creatief Schrijven aan het Sint-Jozefscollege van Aarschot. In 1981 trouwde ze met Koen Jaspaert. Ze kregen samen drie kinderen: Eva, Ben en Thijs. Koen overleed in 2017 aan de gevolgen van ALS.

Toon aanbod